ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ASCOR Constanța și Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” organizează în perioada Postului Mare o serie de conferințe duhovnicești, anunță Asociația într-un comunicat transmis Active News. Invitații sunt părintele Nicolae Tănase, de la Valea Plopului, și părintele. lect. Univ. dr. Gheorghe Tudor, prof. la Facultatea de Teologie din București. Participanții vor avea posibilitatea de a adresa întrebări vorbitorilor.

Conferințele vor debuta în 16 aprilie. Acestea se vor desfășura după următorul program:

Marți, 16 martie, 19:00: 
Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, președintele Asociația PRO VITA: PENTRU VIAȚĂ: „Postul: ascultare, dietă sau terapie?”
Sala Magna, Palatul Arhiepiscopal

Marți, 23 martie, 19:00:
Părintele. lect. univ. dr. Gheorghe Tudor, prof. la Facultatea de Teologie din București: „Aspecte pastorale, medicale și psiho-sociale privind conduitele adictive la tineri. POSTUL MARE TERAPIE, PRIN HRISTOS ÎN PERSPECTIVA VINDECĂRII SUFLETEȘTI ȘI TRUPEȘTI”
Sala Magna, Palatul Arhiepiscopal

Intrarea este liberă!

Conferințele sunt organizate cu binecuvântarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și cu sprijinul Catedralei Arhiepiscopale Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța.

„Ne-am gândit să aducem în fața tinerilor și a credincioșilor din Constanța, personalități marcante ale vieții culturale, științifice și spirituale, care prin activitatea lor dau dovadă că sunt iubitori de Dumnezeu, trăitori ai credinței și adevărați ambasadori ai mediilor socio-profesionale din care provin. Nădăjduim că vom continua seria conferințelor și în restul anului, aducând în mijlocul nostru invitați speciali din toată țara”, a transmis Andrei-Florin Ciobanu, președintele ASCOR Constanța.

Părintele Nicolae Tănase este preot în satul Valea Plopului și tată a 6 copii. În anul 1994 părintele Tănase a înființat asociația PRO VITA: PENTRU VIAȚĂ, care îi primește în grija ei pe copiii aflați în situații dificile. Asociația PRO VITA numără la ora actuală mai multe case pentru copii, iar în Valea Screzii, Părintele Nicolae a construit un așezământ care, pe lângă locuință, cuprinde un dispensar medical și o biserică.

Părintele Gheorghe Tudor este profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Justinian Patriarhul" din cadrul Universității din București, asistent social principal și preot de caritate la centrul de terapie și tratament al toxico-dependenților pentru tineri „Sfântul Stelian” din București. Este autorul a mai multor volume de specialitate în tratarea dependențelor și urmează să publice un manual de psihoterapie ortodoxă, primul de acest tip semnat de un român.

ASCOR este o organizație studențească dedicată promovării valorilor creștin-ortodoxe, implicată în sprijinirea comunității prin proiecte de voluntariat, acțiuni caritabile și evenimente culturale și spirituale.