ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o predică explozivă, susținută pe 19 mai, Arhiepiscopul catolic Carlo Maria Vigano scoate în evidență mai multe adevăruri dureroase cu privire la starea în care se află lumea de astăzi, precum și Biserica Catolică. Potrivit Arhiepiscopului, autoritățile laice trădătoare, precum și ierarhia bisericească tributară Conciliului Vatican II, în colaborare cu Francmasoneria, lucrează pentru a crea haos la scară globală și a subjuga lumea Noii Ordini Mondiale, pregătind calea venirii lui Antichrist. Mai jos, oferim un fragment relevant din cuvântarea Arhiepiscopului, publicată de LifesiteNews

Apostolii stăteau închiși într-o încăpere „de frica iudeilor” (Ioan 20,19): ei nu primiseră încă Duhul Sfânt, dar fricile lor omenești aveau să dispară la numai zece zile după Înălțarea Domnului, prin coborârea Duhului Sfânt. Astăzi aceeași inacțiune plină de frică se repetă, cu o ierarhie care ignoră în mod vinovat, tace, ascunde și anulează lucrarea sfințitoare a Duhului Sfânt chiar și după pogorârea Lui, chiar și după ce două mii de ani de creștinism au demonstrat puterea divină a Duhului în cucerirea sufletelor lui Dumnezeu și în zidirea Sfintei Biserici.

Nu trebuie să subestimăm gravitatea acestui act constând în [tăcere și] ascundere: este deliberat, orientat cu bună știință să provoace rău, deoarece mercenarii știu că, pentru a demola societatea civilă și Biserica, este necesar să se împiedice pe cât posibil răspândirea Duhului și lucrarea Lui prin Taine, care opresc dreapta judecată a lui Dumnezeu, prin intermediul Sfintei Liturghii. 

Ei vor să se asigure că jertfa lui Hristos este anulată, pentru ca, împiedicându-le să se împărtășească din Har, sufletele să fie slăbite și să moară, în timp ce traversează deșertul unei lumi ostile. Vina lor – așa cum am văzut în cazul medicilor în timpul farsei pandemice – nu este incompetența sau incapacitatea lor, ci dorința de a face răul, de a sluji inamicul, de a susține puterea Noii Ordini Mondiale în amăgirea lor ticăloasă că vor găsi un loc în curtea lui Antihrist.

Această lucrare subversivă are ca scop uzurparea stăpânirii Domnului nostru Iisus Hristos, pentru ca în locul Său să poată sta fiul pierzării, Antihrist, în locașul sfânt, printr-o falsificare grotescă atât a autorității civile, cât și a celei religioase. Nu putem crede că un succesor al Apostolilor poate nega și contrazice misiunea primită de la Hristos, slujind vrăjmașului Său, fără să înțeleagă faptul că, făcând asta, el devine complice la planul satanic al revoluției.

Nu, dragi credincioși: după zeci de ani de dizolvare sistematică a Bisericii – și peste două secole de disoluție socială – niciun preot de bună credință nu mai poate crede că inovațiile introduse de [Conciliul] Vatican II nu au nicio legătură cu starea dezastruoasă în care se află lumea actuală. Pentru cei care încă apără presupusa „ortodoxie” imbatabilă a Conciliului în fața masacrului sufletelor care a avut loc în ultimii 60 de ani, se potrivesc perfect cuvintele marelui Bossuet: „Dumnezeu râde de oamenii care deplâng efectele, dar în același timp aprobă cauzele.”

Ascunderea Bisericii – adică eclipsarea ei de către secta conciliară și sinodală, cooperarea ei activă în proiectul sinarhic al Francmasoneriei – este exact opusul îngrijorării vigilente manifestate de Apostoli, care, încă lipsiți de puterea duhovnicească, așteptau armele cerești de la Domnul lor pentru a fi gata să folosească acele arme și să lupte chiar cu prețul vieții lor, așa cum s-a și întâmplat ulterior.
(...)
Lumea batjocorește și respinge pacea pe care numai Domnul nostru o poate da. Pax Christi in Regno Christi: cine vrea ca Satana să domnească nu poate nici să înțeleagă, nici să dorească pacea lui Hristos, intenționând în schimb să instaureze chaos Antichristi in Regno Antichristi. Pacea vine numai de la Hristos, iar fără Hristos nu poate exista pace. Nu poate domni pacea într-o lume cufundată în apostazie și predată cultului Satanei din cauza trădării autorităților civile corupte, subjugate puterii; nu poate exista pace într-o Biserică a cărei ierarhie nu este mai puțin apostată, coruptă atât în moravuri, cât și în credință și supusă aceleiași puteri.

Dar, dacă într-o lume care-L răstignește zilnic pe Domnul nu poate exista nici pace, nici bunăstare, există totuși un mic sanctuar unde această pace este posibilă, unde Domnul binevoiește să-și facă locaș, unde îngerii vor să se oprească și să se odihnească: sufletul nostru. Un sanctuar prețios pe care, prin voia lui Dumnezeu, nimeni nu are puterea să-l profaneze, nici măcar demonii și slujitorii lor intoxicați de delirul inteligenței artificiale.

Cu cât sufletul se abandonează mai încrezător în voia Domnului, cu atât mai repede înaintează în urcușul duhovnicesc. Aceasta este „încăperea” în care ne adăpostim adesea, cerându-i Mângâietorului să ne dea putere și să ne sprijine în vremurile de încercare. Și familia este un astfel de refugiu – „biserica de acasă” –, în care nu au acces ororile lumii corupte și care va fi mântuită atunci când va trece îngerul morții.

Dacă în sufletul nostru locuiește Preasfânta Treime, nu vom fi lipsiți de pacea interioară nici în momentele cele mai grele, pentru că vom ști că tocmai în acele situații ne vine în ajutor Domnul pentru a ne ușura purtarea crucii. Nu vom fi învinși nici atunci când vom fi pedepsiți, ca pentru o crimă, pentru că am mărturisit credința.

„Iar când vă vor duce în sinagogi și la dregători și la stăpâniri nu vă îngrijiți cum sau ce veți răspunde, sau ce veți zice. Că Duhul Sfânt vă va învăța chiar în ceasul acela, ce trebuie să spuneți.” (Luca, 12, 11-12).

Să-L invocăm așadar, dragi frați și surori, pe Dumnezeiescul Mângâietor, pentru ca în sanctuarul inimii noastre, în familiile și comunitățile noastre, să domnească Hristos, Domnul păcii; pentru că, acolo unde domnește Fiul, domnește și Tatăl, și Duhul Sfânt, restabilind ordinea divină tulburată de păcat. Amin!

Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano

19 mai 2024