("Colega noastră de Paști") Biserica Anglicană lansează Micro-Liturghia

Un preot galez a fost felicitat de superiorii săi pentru că a introdus în biserica sa serviciul liturgic de 15 minute cu scopul de a atrage credincioșii grăbiți.
Reverendul John Gillibrand (foto), de la Biserica Sfântul David din Swansea, este un preot înțelegător și inventiv.
Înțelegător, pentru că a priceput că omul de azi este foarte ocupat și are prea puțin timp pentru biserică.
Inventiv, pentru că i-a trecut prin cap să ciopârțească liturghia, pentru a o adapta nevoilor „clienților”.
Gillibrand spune că ideea i-a venit văzând câte probleme au oamenii din comunitatea locală după Covid și s-a gândit că inițiativa sa va ajuta mai mulți oameni să „își găsească liniștea într-o lume tulbure”.
Într-un interviu pentru ITV Wales, preotul a declarat:
„Unul dintre lucrurile care mă impresionează cel mai mult, în calitate de preot paroh, este cât de multă presiune este exercitată asupra persoanelor și familiilor, și de aceea am venit cu această idee de a organiza o slujbă scurtă.”
Și a adăugat:
„Nu va fi nici mai lungă, nici mai scurtă de 15 minute. Astfel încât oamenii care se întorc acasă de la serviciu să poată veni la biserică, să găsească un spațiu de liniște, de calm, de rugăciune și de meditație, pentru ca apoi să meargă acasă și a se confrunta cu sarcinile pe care le au de îndeplinit.”
Logica preotului din Swansea este impecabilă: mai multe griji, mai puțin Dumnezeu!
Liturghiile rapide vor avea loc în fiecare zi de luni, de la ora 16.45, începând cu 22 aprilie.
Însă reverendul are grijă să precizeze că acestea nu vor înlocui – Doamne ferește! – maxi-liturghiile de duminică.
Biserica Anglicană este o biserică modernă: încă din ianuarie anul trecut, ea a decis să binecuvânteze căsătoriile homosexuale.
Cu puțin timp în urmă, Biserica Anglicană a sărbătorit 25 de ani de la ungerea ca preoți a primelor femei, și 9 ani de la prima femeie episcop.
Potrivit planurilor Patriarhului Ecumenic al Constantinopolului, anglicanii sunt printre cei pentru care, noi, ortodocșii, ar trebui să ne lăsăm rânduiala străbună și să sărbătorim Paștile în același timp, din 2025 încolo.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu

ACOPERIREA CRIMEI. Îngropat a doua zi după mutilarea creierului. 17 iunie 1889: Singura imagine de la înmormântarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut. “Eminescu, cel mai mare doctrinar al naționalismului” - Reportaj din Universul

Publicistul creștin Costion Nicolescu, misionar al dreptei credințe, a plecat la Domnul - Mesajul Patriarhului

Pr. Gheorghe Calciu: Dacă asta înseamnă legionarism sunteți legionari! Dar voi sunteți creștini. Dacă vă lăsați intimidați de epitetele presei sunteți pierduți! Pr. Justin Pârvu despre mărturisire și primejdiile care vin și trec. Hristos nu ne lasă!

Domnul îl va milui pe Costion Nicolescu

11 iunie - Sfântul Luca al Crimeei, deținut politic în lagărele bolșevice, chirurg, om de știință, profesor de geniu, Arhiepiscop. Tot azi: Sfântul Apostol Bartolomeu
Recomandările noastre

Jeffrey Sachs: "Opriți-l pe Netanyahu, înainte să ne ducă pe toți la moarte!"

ACOPERIREA CRIMEI. Îngropat a doua zi după mutilarea creierului. 17 iunie 1889: Singura imagine de la înmormântarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut. “Eminescu, cel mai mare doctrinar al naționalismului” - Reportaj din Universul

Opțiunea lui Samson: În ce condiții Israelul poate declanșa Prăpădul Nuclear

16 iunie: 12 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”
Secțiuni: Biserica Prima pagină Știri
Persoane: Patriarhul Bartolomeu
Locații: Țara Galilor
Subiecte: ecumenism Problema calendarului
Organizații: Biserica Anglicană
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (6)