ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Tomisului transmite un comunicat important în contextul perioadei electorale, pe care îl redăm integral mai jos:
 
În contextul competiției politice și al perioadei electorale pe care o traversăm, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

1.Credincios hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Centrul Eparhial Tomis își menține neutralitatea și imparțialitatea față de cetățenii și forțele politice cu implicare în demersul democratic al alegerilor, transmițând tuturor candidaților mesajul păcii și îndemnul la o campanie electorală civilizată, în respect față de valorile democratice și identitare.

2. Credem cu tărie că pluralismul societății românești reprezintă condiția și garanția democrației constituționale (Constituția României, art. 8, alin. 1) și îndemnăm pe toți credincioșii ortodocși să participe la demersul electoral, indiferent de opțiunea lor politică.

3. Rarele cazuri de exprimări partinice ale clericilor subordonați Arhiepiscopiei Tomisului au fost efectuate în nume propriu și au primit deja atenționare din partea Centrului Eparhial. Dezavuăm și descurajăm toate tendințele de a atrage Arhiepiscopia Tomisului în lupta electorală, prin folosirea numelui ei și al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în sensul favorizării sau defavorizării vreunui candidat politic.

4. Tuturor candidaților, vechi și noi, le oferim încurajare pe drumul slujirii aproapelui, al respectului față de valorile netrecătoare ale poporului român, al bunăstării și al înaintării morale și spirituale a comunităților cărora, cu ajutorul lui Dumnezeu, le vor fi ocrotitori și gospodari pentru o vreme.

5. Arhiepiscopia Tomisului își manifestă intenția de a colabora cu autoritatea publică pe domeniile de interes comun, mulțumind tuturor reprezentanților administrațiilor locale, indiferent de culoarea politică, pentru disponibilitatea arătată în decursul ultimilor ani.

Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului