ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SF. PR. MOISE ȘI CRIZA ALIMENTARĂ

Vă spun „Bună dimineața!” de aici, din Africa ecuatorială, din Uganda și, poate că nu este întâmplător pentru că astăzi prăznuim un sfânt care, după locul nașterii sale, ar fi cel dintâi sfânt african.

Ceea ce vedeți în spatele meu este Nilul care izvorăște nu departe de locul unde mă aflu și care, după ce parcurge peste 6600 km, fiind cel mai lung fluviu al lumii, se varsă în Marea Mediterană prin faimoasa sa deltă.
Acolo, undeva, aproape de vărsare, pe malul drept al Nilului, în ceea ce se numea ținutul Goșen din Egipt, s-a născut cu aproape 3500 de ani în urmă cel ce avea să ajungă cel mai mare prooroc al Vechiului Testament, Sfântul Prooroc Moise a cărui pomenire facem astăzi, 4 septembrie.

Sfântul Prooroc Moise s-a născut într-o vreme când faraonul, îngrijorat că populația evreiască pe care o ținea în sclavie s-a înmulțit prea mult, a poruncit moașelor să ucidă la naștere pe toți pruncii evrei de parte bărbătească.
Interesant... Nu realizasem că spaima asta cu „suprapopularea” este atât de veche...

Deși trebuia să mă gândesc că dracul, dușmanul vieții și al omului, a avut discipoli în toate vremurile...
După ce l-a născut, mama l-a ținut pe micuțul Moise 3 luni și apoi, nemaiputând să îl ascundă, l-a pus într-un coșuleț împletit din papură și i-a dat drumul pe Nil.

Prin pronie dumnezeiască pruncul a fost găsit de fiica faraonului care l-a crescut ca pe propriul său fiu.
Mai apoi, așa cum știm, Moise a fost cel care și-a eliberat poporul din robia Egiptului și l-a condus vreme de 40 de ani prin pustie către Pământul Făgăduinței.

În tot acest timp, la rugăciunea lui Moise, Dumnezeu le-a scos evreilor apă din piatră și le-a plouat cu mană și prepelițe să mănânce până s-au săturat.

Important deci și cine conduce poporul.

Sunt sigur că, dacă Moise nu ar fi strigat la Dumnezeu și s-ar fi ghidat doar după propria rațiune, poporul ales ar fi flămânzit și ar fi ajuns să mănâce gândaci și greierii deșertului...

Sursa: TVR - Universul Credinței