ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Pimen Vlad din Sfântul Munte Athos vine din nou în Țară și va participa la Iași la o seară duhovnicească cu tema „Despre Credință, Nădejde și Dragoste” pe 28 septembrie, de la ora 18.00, în incinta Centrului de evenimente AGORA, informează Doxologia.

O seară duhovnicească organizată de Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, avându-l ca invitat pe Părintele Pimen Vlad, Starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos, este cu siguranță un eveniment, pe care ActiveNews vi-l recomandă cu căldură. Intrarea este liberă iar accesul la conferință se face prin înscriere prealabilă pe acest site.

Apreciatul părinte s-a mai aflat recent la un pelerinaj în Țară, prilej cu care s-a aflat de Schimbarea la Față pe Ceahlău, unde a urcat alături de IPS Teofan. Apoi s-a aflat la mănăstirea sa de loc, la Sihăstria, apoi la Sihla, la Sfânta Teodora, la Putna, de Adormirea Maicii Domnului, la hramul Sfintei Mănăstirii Rarău dar și la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși de la Timișoara. El îndemnă românii să nu lipsească de la Mănăstiri, și să se bucure de pădurile și munții României dar și de mare.

Astfel, Părintele Pimen Vlad a relatat cum s-a oprit la Constanța unde a avut o scurtă întâlnire cu Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, informează ABCOrtodox.

„Mai presus de toate, un om minunat, plin de blândețe și de bunătate! Abia când îl cunoști de aproape îți dai seama de lucrul ăsta!”, îl portretizează pe ÎPS Teodosie starețul român de la Muntele Athos, într-o filmare publicată pe data de 28 august 2023 pe canalul de YouTube „O chilie athonită - Bucurii din Sfântul Munte”.

VIDEO:

Părintele Pimen Vlad s-a născut în 1970, în comuna suceveană Cornu Luncii, din părinți creștini, care au avut nouă copii. În 1993 a plecat în Muntele Athos de la Mănăstirea Sihăstria. Este prezent constant cu sfaturi duhovnicești de folos pentru tot creștinul pe site-ul schitului său, OChilieAthonita.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews