ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


DNA Constanța, unde se află un cuib de anticreștini care a mai dat o dată cu deontologia în fasole încercând să-l maculeze pe Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, reîncălzește ciorba urii în pragul marilor sărbători creștine printr-un atac de toată jena, bazat pe așa-zisa investigație a site-ului antiortodox Recorder, care s-a folosit în acțiunile provocatoare de un veritabil escroc internațional.

Vedeți Recorder și CTP, atac de balamuc la BOR, Patriarhul Daniel și IPS Teodosie: ”CEO-ul ăsta, 'preafericitul' Dany, e conducător de Godporație”. Înscenare și instigare ”ziaristică” la Arhiepiscopia Tomisului printr-un fals preot judecat pentru înșelăciune

De data asta, spre rușinea DNA, instituția centrală, comunicatul emis de filiala Constanța este de-a dreptul de Radio Erevan: IPS Teodosie nici nu a luat, nici nu a dat, nici nu a solicitat ceva, dar în schimb este cercetat și acuzat pentru că escrcul Recorder oferea o sumă fictivă care „ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului”, după cum scrie DNA. „Teribil” și jenant. Provocările escrocului internațional Petrică Leașcu rostogolite cu satisfacție de Vasile Bănescu nu vor ține în fața nici unei instanțe. Procurorii specializați ai DNA de la sediul Central se fac de râs prin asocierea cu asemenea acuze ceea ce pare foarte ciudat pentru imaginea DNA reclădită cu greu după gherlele din trecut. Se pune așadar întrebarea cum și de ce s-a aruncat pe piață această operațiune care pare croșetată, total neprofesionist, din pădurea cu pitici, cum e micul negru al Marelui Alb, Vasilică Bănescu care din nou și-a depășit atribuțiile în vederea așteptatei demiteri de către Sfântul Sinod al BOR.

Redăm în cele ce uirmează Comunicatul de răspuns al Arhiepiscopiei Tomisului:

COMUNICAT
 
Față de apariția în presă a comunicatului redactat și difuzat de către Biroul de informare și relații publice al Direcției Naționale Anticorupție astăzi, 5.12.2023, având numărul 1128/VIII/3, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

1. Aspectele menționate de către domnii procurori probabil că sunt cele din materialul video apărut în presă. Când avocații celor invitați astăzi la Direcția Națională Anticorupție vor lua contact cu elementele dosarului, vom putea reveni cu informații noi.

2. Întrucât Arhiepiscopia Tomisului a solicitat, prin comunicatul său din 21 noiembrie 2023, autorităților publice „să aprecieze dacă fapta pretinsului „intermediar” cade sub incidența prevederilor art. 244, 258, 291, 348 sau a altor prevederi din Codul Penal și să acționeze în consecință” și și-a rezervat dreptul de a se adresa instanțelor competente pentru examinarea și eventuala soluționare a situației, menționăm că ne menținem punctul de vedere privind nevinovăția Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și a Consilierului eparhial.

3. Regretăm că aceste momente de tensiune (mai mult sau mai puțin artificială) apar în perioadă de post ori în ajunul marilor sărbători, parcă anume pentru a umbri frumusețea rugăciunii și a trăirii creștine. Arhiepiscopia Tomisului își va continua nestingherită viața spirituală, Chiriarhul și preoții ei vor intensifica programul de rugăciune iar credincioșii ortodocși din cuprinsul celei mai vechi eparhii a țării vor fi pomeniți în continuare la toate sfintele rânduieli.

4. Nutrim speranța că legea va fi împlinită în litera și în spiritul său, credem cu tărie că autoritățile își vor face datoria și că principiile constituționale vor fi respectate. Atât Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului cât și Consilierul eparhial, în calitate de buni cetățeni, se vor conforma întru totul solicitărilor instituțiilor abilitate.

5. Întrucât purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române s-a antepronunțat , fără consultarea Biroului de presă al Arhiepiscopiei Tomisului, într-un caz care privește exclusiv persoana Chiriarhului și cea a unui consilier eparhial al Arhiepiscopiei Tomisului, îi reamintim acestuia că, încălcând flagrant hotărârea Sfântului Sinod nr. 6106/5 iulie 2023 care, la punctul 1, prevede că, în funcție de competențele proprii în materia punctului de vedere al Bisericii, sunt mai multe paliere de responsabilitate în Biserica Ortodoxă Română (nivelul eparhial, nivelul mitropolitan, nivelul Patriarhiei Române, Patriarhul României și Sfântul Sinod), creează impresia greșită că încalcă principiile autonomiei eparhiale, ale disciplinei comunicării publice în Biserica Ortodoxă Română și, mai presus de toate, prezumția de nevinovăție de care beneficiază orice om, inclusiv un ierarh al Bisericii.

Îi reamintim, totodată, domnului purtător de cuvânt al Patriarhiei Române că autoritatea supremă a Bisericii Ortodoxe Române, Sfântul Sinod, a hotărât că „purtătorii de cuvânt nu pot trimite către presă punctele de vedere personale și nici nu pot exprima public puncte de vedere personale în probleme referitoare la instituția pe care o reprezintă” (H.S.S. 6106/5 iulie 2023, punctul 4).

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului

A se citi și PS Ignatie strivește două muște progresiste dintr-o lovitură: BĂNESCU ȘI POPESCU sau SOLIDARIZAREA CU DIAVOLUL. Episcopul Hușilor: CTP sau despre cum „noaptea toate vacile sunt negre” – „hamasul” logoreic împotriva pelerinilor/moaștelor