ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 23 ianuarie 2024, un video în care era prezentat un dans cu femei goale a fost proiectat chiar deasupra altarului, într-o biserică catolică din localitatea austriacă Bad Ischl.

Este vorba despre o manifestație „culturală”, în care dansatoarele și-au presărat pudră pentru copii pe corpurile lor, drept care prestația a fost intitulată „dans al pudrei”.

Pe rețelele sociale, evenimentul a fost calificat ca „bolnav” și „decadent”.

În schimb, actul a fost apreciat de preotul parohiei Sfântul Nicolae din oraș, Christian Ehler, care a montat un ecran uriaș deasupra altarului bisericii sale pentru a retransmite momentul.

Parohul a declarat că nu vede „nici o problemă” la acest eveniment, dat fiind că „Iisus este persoana dezbrăcată cel mai des reprezentată”.

Cu câteva zile înainte, pe 6 ianuarie, episcopul catolic din Pinerolo, Italia, a invitat un grup de dansatori să presteze în timpul liturghiei un dans contemporan. 

Balerinii s-au desfășurat înclusiv în altar, sub privirile admirative ale prelaților.

După momentul coregrafic, monseniorul Derio Olivero s-a adresat credincioșilor în ceea ce pare o predică:

Ar fi bine ca fiecare dintre noi să se ridice și să vină în fața microfonului pentru a spune ce crede despre dansul la liturghie?

Unul va zice: „Știți ce, mi-a plăcut, asta ar face slujba mai vioaie și în general mai puțin plicticoasă”.

Altul va zice: „Cum adică? Acum și dansăm în biserică? Biserica nu mai are tradiție, nu ne mai regăsim.”

Ar zice alții: „Dar ce e asta? Discotecă? Nu voi mai veni dacă așa merg lucrurile.”

Altul ar zice: „Din când în când, la biserică eu ațipesc, or asta (dansul) m-a trezit, mi-a atras atenția că se întâmplă ceva la slujbă.

Iar altul ar zice: „Ce drăguț!...”

Și episcopul a continuat „predica” transformată în discurs progresist în favoarea Diversității:

Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că până și în fața unui fapt care e același pentru toată lumea, reacționăm în feluri diferite, pentru că suntem diferiți... Dragii mei, vreți să înțelegeți că, înainte de toate, suntem diferiți și că fiecare dintre noi este diferit de celălalt?