ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-au împlinit pe 8 iunie a.c., 15 ani de când Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a fost întronizat în demnitatea de Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Ceremonia de întronizare a avut loc în 2008, la Catedrala Mitropolitană din Iași, după slujba Sfintei Liturghii – și a fost săvârșită în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de către un sobor de 32 de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, alături de peste 5.000 de credincioși.

Cel de-al 80-lea întâistătător al Mitropoliei Moldovei a rostit atunci un mesaj emoționant și încurajator: 

Mulțumim lui Dumnezeu pentru această frumoasă zi. Racla cu moaștele Sfintei Parascheva constituie pentru mine o încurajare, un sprijin, o gardă de suflet pentru lucrarea care începe astăzi. Vă îmbrățișez cu dragoste multă pe fiecare în parte. Să ne dea Dumnezeu putere ca, împreună cu dumneavoastră, să mergem mai departe spre mântuirea sufletelor noastre și spre slava lui Dumnezeu. Să Îl rugați pe Dumnezeu să-mi dea putere ca, împreună cu frații preoți și cu dumneavoastră, acest venerabil popor din Moldova și Bucovina, să continuăm lucrarea predecesorilor în scaunul de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, în mod special lucrarea celor 18 ani de jertfă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

În cei 15 ani de slujire în inima Moldovei, Mitropolitul Teofan a reorganizat, a îmbunătățit și a oferit continuitate în proiectele și sectoarele deja existente. De asemenea, a inițiat numeroase proiecte în domeniile teologiei, educației, asistenței sociale, medicinii, psihologiei, turismului. A slujit constant la Catedrala Mitropolitană și în întreaga Arhiepiscopie, a participat la sfințiri și resfințiri de biserici și mănăstiri, a fost mereu aproape de cler și popor.

Și pentru că ar fi imposibil să notăm totul, Doxologia prezintă AICI crâmpeie din cele mai importante activități desfășurate în ultimii 15 ani cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan.