ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Expoziția „Chipuri ale suferinței, chipuri ale bucuriei - Mucenicii temnițelor comuniste”, portrete realizate de marea artistă Silvia Radu, poate fi vizitată până pe 25 februarie la Sala Media a Muzeului Țăranului Român

„Cea mai mare bogăție a noastră sunt martirii noștri, adică cei care și-au dat viața pentru Hristos. Părintele Dosoftei de la Putna mi-a trimis fotografii cu fiecare martir și cu povestea lui de viață. Pentru mine acele luni de lucru, acele momente au fost cele mai teribile din viața mea. Plângeam toată ziua, dar eram fericită pentru că puteam să fac acest lucru. Nu poți să nu plângi când știi că acești oameni au murit pentru tine, pentru noi, pentru țara aceasta. Au fost clipe frumose și teribile, în special pentru că eu, o păcătoasă, putem să trec cu creionul pe chipul lor. A fost minunat și am trăit momente înălțătoare lucrând aceste potrete”, a spus Silvia Radu pe 2 februarie 2024. 

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Media, până în 25 februarie 2024, între orele 10.00 și 18.00.

„Este prioritară în lista mea de expoziții de văzut săptămâna care vine. Una dintre cele mai mari artiste plastice din România, Silvia Radu a avut o preocupare constantă asupra temei martiriului, iar aceste lucrări au fost expuse la Sighet mai mulți ani.

Retrase de artistă din muzeu întrucât Ana Blandiana, directoarea fundației, a devenit o amazoană a mișcării #rezist și a măsurilor liberticide din plandemie, aceste lucrări sunt o mărturie asupra unor repere ale spiritualității românești pe care Institutul Wiesel le interzice constant.

Expoziția acestei mari artiste intră într-un dialog sensibil cu lucrările din Galeria Romană ale tinerilor Teodor Zaica și Mircea Hristescu - "Omul fără memorie". Nu ratați aceste două evenimente artistice care au ca numitor comun jertfa românilor în anii dictaturii bolșevice.” - a scris pe pagina sa de Facebook regizorul și publicistul Iulian Capsali.