ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni, Biserica Românească „Sfânta Treime" din Sofia, capitala Bulgariei, a împlinit 100 de ani de la prima sfințire, informează jurnalista constănțeană Natalia Păun, care a mai fost preluată de ActiveNews și cu o interesantă Scrisoare Deschisă adresată Sfântului Sinod.

„Cu prilejul fiecărei sărbători a Pogorârii Sfântului Duh, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel deleagă un ierarh pentru a-i aduce binecuvântarea.

Anul acesta, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cu ocazia sărbătoririi Rusaliilor, a fost reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhul Neofit al Bulgariei a întâmpinat pe IPS Teodosie la Patriarhia Bulgariei, unde i-a oferit în dar Înaltpreasfinției sale un engolpion.

De asemenea, IPS Teodosie a dăruit omofoare, epitrahil și alte cadouri duhovnicești Patriarhului Neofit, Preasfințitului Tihon și celorlalți părinți slujitori!

Evenimentul a fost găzduit de Ambasada României în Republica Bulgaria.”, scrie tânăra jurnalistă (articolul continuă după fotografie).

Ambasada României în Bulgaria informează, la rândul ei:

Eveniment de marcare a Centenarului sfințirii Bisericii Ortodoxe Române ”Sfânta Treime” din Sofia

„La 4 iunie a.c., Ambasada României la Sofia a găzduit un eveniment pentru marcarea a 100 de ani de la sfințirea Bisericii Ortodoxe Române ”Sfânta Treime” din Sofia.

Am marcat astfel un secol de dăruire, credință și spirit comunitar care au modelat identitatea și valorile acestei biserici.

La invitația preotului paroh Neluț Oprea, au participat Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, Preasfințitul Tihon, Episcop Vicar al Patriarhului Bisericii Ortodoxe Bulgare, precum și alți Precucernici Părinți, reprezentanți ai bisericilor ortodoxe române și bulgare.

De-a lungul întregii sale istorii, biserica ”Sfânta Treime” a fost parte integrantă a vieții spirituale și culturale a comunității românești din Sofia. A oferit un lăcaș de cult, un spațiu de adunare și o sursă de confort și sprijin pentru generațiile de români care au numit Sofia acasă.

Felicităm Biserica Ortodoxă Română ”Sfânta Treime” din Sofia pentru aniversarea a 100 de ani. Fie ca spiritul credinței, al speranței și al iubirii să continue să ne ghideze pe toți în călătoria noastră de viață.”

La Mulți Ani!, adăugăm și noi.