ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a revenit astăzi, vineri, 23 februarie 2024, cu un nou răspuns, la cererea credincioșilor de ieri, primită în cadrul emisiunii săptămânale de dialog duhovnicesc „Cuvântul ierarhului”, care deja a declanșat polemici în mediile anti-ortodoxe.

Astfel la Sfânta Liturghie de azi, ierarhul BOR a anunțat că îndeamnă credincioșii din cadrul eparhiei tomitane să țină post, săptămâna viitoare, în zilele de luni, marți și miercuri, înainte de Sfântul Sinod, care pică joi, pentru ca cererea Arhiepiscopiei privind reactivarea Mitropoliei Tomisului să fie pusă în discuție, pe Ordinea de zi a sinodalilor.

De asemenea, IPS Teodosie a recomandat credincioșilor să citească zilnic Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Aposol Andrei.

Urmăriți mesajul integral în VIDEO:

„Mulțime de credincioși mi-au cerut să rânduiesc un post, pentru a se împlini dorința celor de aici, ca Dobrogea, Tomisul, să-și dobândească demnitatea pe care a avut-o în primul mileniu, ca pământ apostolic, ca prima provincie romană în care era o organizare administrativă și în care s-a putut organiza și Biserica în Mitropolie, încât în Sec. III aveam mitropolie și Mitropolitul Marcus a participat la Sinodul I ecumenic [de la Niceea]. Ținând cont de râvna și dorința credincioșilor pentru adevărul istoric, pentru demnitatea Bisericii și a neamului nostru vă îndemn pe toți, în primele trei zile ale săptămânii viitoare, adică luni, marți și miercuri, să ținem post, apoi de joi până duminică este timp să vă înfruptați cu cele de dulce. Să facem și Acatistul Maicii Domnului în fiecare zi și Acatistul Sfântului Apostol Andrei, Părintele nostru, care este cu adevărat Părintele duhovnicesc al tuturor românilor! Dumnezeu să ne primească sfintele rugăcăciuni și să rămâne în pace, în dragoste și bucurie, în toată vreme și în tot locul și fiecare zi să fie pentru noi o zi de mântuire, rugându-ne și păstrând dreapta credință și rânduiala rugăciunii, Amin!”, a spus ÎPS Teodosie, care a adăugat ulterior în circulară și Acatistul Bunei Vestiri.

Sursă video: Centrul Eparhial Tomis

Vedeți și A ÎNCEPUT! Reactivarea Mitropoliei Tomisului este de nerefuzat! - IPS Teodosie la Emisiunea STAREA de ACTIVENEWS cu Victor Roncea și Pompiliu Diplan: Viața trebuie să fie luptă. Adevărul nu se poate menține decât prin luptă. TRANSCRIERE/VIDEO