ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mă bucur că Patriarhia Română, prin semnătură celui care l-a atacat pe Arhiepiscopul Tomisului Teodosie atunci când apăra tocmai dreptul credincioșilor la participarea la sfintele slujbe, Pr. Ionuț Corduneanu (foto st.), ne asigură că va face totul ca participarea la slujbe să nu fie condiționată de certificatul Covid*.
 
Absolut cert, dreptul la manifestarea credinței este sacrosant și definit ca atare chiar în Constituția României. Repet numai, când Pr. Corduneanu cerea indirect obediență față de Cezar, alți ierarhi, preoți și mireni se luptau pentru ca pleroma să se conecteze direct la Izvorul Vieții Veșnice, nu prin intermediul ecranelor tv.
 
Dar dreptul credincioșilor la muncă, la slujba cea materială, adică de a pune o pâine pe masă în familie, nu ar trebui să fie o preocupare tot atât de serioasă a Patriarhiei BOR?
 
Gânditorul creștin Nicolae Berdiaev, citat de Nicolae Steinhardt, spunea că "pâinea mea este o problemă materială. Dar pâinea aproapelui meu nu mai e o problemă materială ci o datorie spirituală." Iar monahul Nicolae de la Rohia continuă:
 

"Să luăm aminte, înfiorați de respect, la schimbarea de registru tonal: când sunt în joc eu cu nesațul meu, eu individul cârcotaș și pofticios, pâinea e o problemă. Când mă preocupă însă pâinea aproapelui meu, problema devine datorie, saltă de pe tărâmul material pe cel spiritual.(...) Hristos ne învață să nu disprețuim pâinea, să nu facem paradă de idealism fariseic și să nu fim nepăsători – ca preotul și levitul – față de foamea, setea, nevoințele și necazurile fratelui nostru."


Nădăjduiesc că odioasa idee a unor demenți care vor să ia pâinea românului dacă nu se vaccinează, acest abuz care va transforma statul într-unul terorist, nu doar totalitar, va primi răspunsul cuvenit de la Sfântul Sinod al Bisericii noastre.
 
Așa să ne ajute Dumnezeu!