ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul propagandei de rusificare a românilor din Republica Moldova, Mitropolia Basarabiei este considerată o piedică deoarece trezește conștiința națională românească între Prut și Nistru.

Statul artificial Moldova, condus de oligarhi și politicieni cu strânse legături în Rusia, a obstrucționat orice acțiune de recunoaștere și dezvoltare a Mitropoliei Basarabiei.

Despre aspectele juridice și politice folosite de propaganda rusească în acest context vom afla câteva detalii din discuția purtată cu avocatul Alexandru Postica din Chișinău, implicat în procese legate de lăcașurile de cult din această zonă, ne informează Pr. Eftimie Mitra de la Schitul Sfinții Români, proaspăt întors din Basarabia - VIDEO mai sus.

Vedeți și Un preot român demontează propaganda rusofilă din Republica Moldova. Pr. Eftimie Mitra: ”Nu putem schimba aceste valori ale noastre, ele rămân în popor, pentru că fac parte din sufletul nostru” - VIDEO