ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni, 27 mai, în ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Rusul, mâna sa a fost reunită cu restul sfintelor moaște nestricăcioase, transmite Doxologia.ro

La evenimentul aniversar pentru împlinirea a 100 de ani de prezența moaștelor Sfântului Ioan Rusul în Insula Evia, care a avut loc pe 15 mai, Mitropolitul Hrisostom de Halkida a dezvăluit că mâna dreaptă a Sfântului a fost găsită. 

Este o parte (a palmei și a degetelor) care ajunsese într-o familie, care a păstrat-o zeci de ani.

Această familie a hotărât, cu ocazia aniversării din acest an de la aducerea sfintelor moaște în Evia, să acorde această parte a sfintelor moaște Bisericii Sfântului Ioan Rusul, pentru a fi reunită cu restul trupului sfântului. 

O altă parte din mâna dreaptă a Sfântului a fost dăruită în anul 1880 Mănăstirii Pantelimon - Rusikon din Muntele Athos pentru ajutorul acordat la construirea Bisericii Sfântul Ioan Rusul din Capadocia. 

Această parte din mâna dreaptă s-a aflat pentru câteva zile la Mănăstirea Pantocrator din județul Teleorman.

Fragmentul din moaștele Sfântului Ioan Rusul s-a aflat la Mănăstirea Pantocrator la închinare pe tot parcursul programului liturgic dedicat sărbătorii, în perioada 17-21 mai 2024.

A fost pentru prima dată când mâna Sf. Ioan Rusul a ieșit din Sfântul Munte Athos de când a fost primită în dar, în 1880.