ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 10 februarie, ziua nașterii Marelui Duhovnic al românilor, Părintele Justin Pârvu, a avut loc un Simpozion la Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, la care au fost prezenți câteva sute de participanți. A avut loc și o minune: unul dintre portretele Părintelui Iustin din chilia sa a izvorât mir ce a răspândit pace și liniște sufletească.

Mai jos redăm postarea și câteva fotografii de pe site-ul publicației „Atitudini”, întemeiate de Părintele Iustin:

Vă prezentăm câteva imagini din cadrul Simpozionului dedicat Părintelui Justin Pârvu, la Mănăstirea Paltin, un simpozion ce a pătruns, prin harul lui Dumnezeu, în inimile celor câteva sute de participanți. 

Cu toții au mărturisit emoția și bucuria lăuntrică, ce se simțea prin prezența nevăzută dar atât de vie a Părintelui Justin. Părintele Justin a fost cu siguranță cu noi și printre noi.

Mulțumim Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, tuturor conferențiarilor, precum și tuturor celor ce ne-au ajutat să organizăm acest simpozion, cu precădere studenților ASCOR și Asociației Neam Unit.

Evenimentul a cuprins: Sf. Liturghie, Parastasul în cinstea Părintelui Justin, vizitarea chiliei Părintelui Justin, a muzeului martirilor din temnițele comuniste, precum și a unei camere de expoziție cu portrete ale acestor mărturisitori. În final evenimentul s-a încheiat cu procesiunea la mormântul Părintelui Justin, unde închinătorii au adus cu multă evlavie rugăciuni de mulțumire marelui Duhovnic.

Unii închinători au observat cum unul din portretele Părintelui Justin din chilia sa din mănăstirea Paltin, unde a viețuit ultimii ani din viață, a izvorât mir ce răspândea multă pace și liniște sufletească.

Să avem rugăciunile Sf. Mucenic Haralambie si ale Părintelui nostru drag, Justin Pârvu! 
 
 

Întregul fotoreportaj poate fi vizualizat în revista Atitudini.