ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi a avut loc la Mănăstirea Petru Vodă parastasul de 10 ani al vrednicului de pomenire Părintele nostru Justin Pârvu, Duhovnicul Neamului. De asemenea, va mai avea loc o pomenire chiar la data trecerii la Domnul a Cuviosului Arhimandrit Justin Pârvu, pe 16 iunie. În cele ce urmează vă redăm două mărturii despre minuni ale Părintelui Justin:

Mă numesc Corina și locuiesc în afara țării, venim în fiecare an în România și la Părintele Justin pe care îl iubim foarte mult. De mult timp mă gândesc să vă trimit mărturia mea despre Părintele Iustin.
Mulți ani la rând am venit la mormântul Părintelui și m-am rugat ca Dumnezeu să aibă milă de noi și să avem și noi un copil.

Și într-o noapte mi s-a arătat în vis Părintele Iustin, pe care nu l-am cunoscut personal, am avut doar onoarea de a-l vedea doar după trecerea sa la cele sfinte în imagini sau icoane. Îmi cumpărasem multe iconițe cu imaginea Părintelui și una dintre ele am așezat-o pe noptierea mea din cameră. Și cum vă spuneam, într-o noapte am văzut chipul Părintelui din acea iconiță că îmi spunea să nu mai plâng, să nu mă mai necăjesc, ca nu va trece un an și voi deveni mămică.

Nu pot să vă descriu în cuvinte ce am simțit. Și așa s-a întâmplat! Am adus pe lume o fetiță sănătoasă pe nume Marta. Este viața noastră și darul rugăciunii la mormântul părintelui.

De fiecare dată când ajung la Mănăstirea Petru Vodă și intru în chilia Părintelui îl simt acolo prezent, un fior trece prin mine și mă umple de bucurie, e ceva ce nu am mai simțit nicăieri, niciodată. Îi mulțumesc Părintelui Iustin pentru tot ce a făcut pentru familia mea. Noi îl purtăm mereu în inimă și îl iubim din tot sufletul.

Doamne ajută!

*

Laura: Slăvit să fie Domnul. Eu sunt o păcătoasă din Republica Moldova, care nu am avut fericirea de a-l întîlni pe Sfîntul nostru părinte Iustin Pîrvu, însă l-am iubit și l-am considerat ca Sfînt încă de pe cînd era în viață. De aceea mereu am fost foarte supărată că nu am putut să ajung la el și să-i spun problemele familiei mele și, bineînțeles, să primesc de la el o îndrumare sau o binecuvîntare. Cu toate că tatăl meu a fost de cîteva ori și a vorbit cu sfîntul părinte despre problemele mele, eu mereu simțeam că nu sunt împlinită.

Și uitați ce se întîmplă: Aseară am sărbătorit ziua de naștere a fiului meu. Ca invitați am avut pe nașii lui de botez, care sunt preot și preoteasă, pe o verișoară a mea și pe tatăl meu (care și ei frecventează regulat Sfînta Biserică). Toata seara cît am stat, am vorbit despre credință. Printre discuții se vorbeau despre cazuri asemănătoare cu al meu. Bineînțeles că eu stăteam supărată și îngîndurată că înțelegeam că ce fac nu este corect, că ar trebui să sufăr și să-mi duc crucea pe care mi-a dat-o Bunul Dumnezeu pînă la sfîrșit. (Descriu pe scurt problema mea: sunt căsătorită de 5 ani jumăte cu un cetătzean român. Când eram însărcinată cu primul copil am aflat că el suferea de schizofrenie paranoică. Apoi în familia noastră au început problemele și cu socrii, și cu cumnatul. Ei mereu mă învinuiau de toate relele și pînă la urmă eu am plecat la tatăl meu. Între timp, cînd mă împăcam cu soțul meu, cînd ne despărțeam din cauza geloziei – boala lui se manifesta prin gelozie. În toți acești ani am fost de cîteva ori pe la preoți cu el de am făcut Sf. Maslu și i s-au citit și rugăciuni, însă e foarte greu cu el, deoarece părinții lui nu frecventează Sf. Biserică și el nu a crescut în credință. Însa cînd eram împreună postea cu mine, se ruga uneori și mergea cu noi la Sf. Biserică. Și cel mai rău lucru s-a întîmplat acum 3 ani, cînd cumnatul meu a încercat să se sinucidă în casa socrilor mei, însă Bunul Dumnezeu ne-a ferit de rău și nu a murit în casă, ci la spital după 5 zile. Atunci tatăl meu m-a luat acasă pe mine și pe fetița mea, acasă la el. De atunci stăm aici și el nu este de acord nici într-un caz ca eu cu copiii să mă întorc la soț. Zice că casa nu este curată și că "soțul tău este nebun, așa că stai cu copiii aici. Acum 2 ani în urmă am rămas însărcinată cu al 2-lea copil și, necătînd la toate problemele care le-am avut, am născut un băiețel. Copiilor le e dor de tată și eu înțeleg că ar trebui să fim toți împreună, însă mereu am o frica în suflet de a mă întoarce acolo.)

Eu mereu am simțit în sufletul meu că ar trebui să merg acasa în România și să fiu alături de soțul meu la bine și la rău, însă vb cu preoți de la noi, niciodată nu am fost încurajată de ei ca să trăiesc cu el. Unii din ei îmi spuneau că acolo casa nu este curată și să nu mă duc acolo, alții că soțul e îndrăcit și să fug de el, etc (eu însă mă întrebam de ce nici unul nu mă învață ce rugăciuni ar trebui să fac eu ca soție, ca să evităm toate acestea). Eu însă, cum v-am mai spus, în suflet mereu stăteam cu o durere.

Și uitați: aseară, după toate discuțiile ce le-am avut, s-a abordat și subiectul caselor unde s-au sinucis persoane, părintele spunea că el refuză să facă sfințire la asemenea case. Eu însă am spus: Părinte, marii duhovnici spun că prin post, rugăciunile Sf. Vasile cel Mare și aghiasmă se îndepărtează orice rău. Atunci el mi-a spus: Da, soro, însă preoții care au familie nu pot să faca lucrul ăsta. Și atunci mi-am dat seama că Dumnezeu cu adevărat mi l-a dat pe soțul meu ca să-l ajut să se întoarcă la credință și prin el și eu să-mi ispățesc din păcate. Problema însa rămânea cine să mă binecuvinteze și să-mi spună să mă întorc acasă la el.

După ce au plecat toți pe la casele lor, ne-am băgat și noi la somn. Cînd în vis ce să văd? Mi-a venit însuși Sfîntul Iustin Pârvu și m-a binecuvîntat. Dimineață, trezindu-mă, m-am întrebat de nenumărate ori de ce m-a binecuvîntat oare părintele, că în vis nu i-am cerut nimic. Apoi mi-am dat seama de puterea părintelui și de problema și dorința mea care o aveam în suflet înainte de somn și atunci am spus că da, cu adevărat este un Sfînt, un Sfînt care și de acolo din ceruri știe sufletul meu și m-a ajutat să înțeleg ce trebuie să fac. Mi-a dat binecuvîntarea de a merge acasă și de a-l ajuta pe soț să se întoarcă la credință, ca să nu se piardă și el ca fratele lui!

Doamne ajuta la toți și Sfîntul Justin Pârvu să se roage lui Dumnezeu pentru mântuirea tuturor păcătoșilor. Amin.

*

(relatări ale faptelor minunate lucrate de Cuviosul Justin Pârvu le puteți trimite la adresa manastirea@petru-voda.ro)