ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele James Bernstein, cunoscut în întreaga lume ortodoxă pentru cartea lui „Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie” (apărută în 2022 și în limba română la Editura Doxologia), a trecut la Domnul luni, 17 iunie, cu speranța Învierii și a vieții veșnice. 

Părintele James Bernstein (1946-2024) a crescut în New York, a urmat colegiul în Queens, a locuit în Israel chiar în timpul Războiului de Șase Zile și a făcut parte din Mișcarea pentru Iisus și cultura hippie din zona San Francisco Bay, la începutul anilor șaptezeci. Ulterior s-a implicat în grupul născut din campania Campus Crusade care a devenit Biserica Evanghelică Ortodoxă, comunitate care avea ulterior să îmbrățișeze Ortodoxia. A fost primit în Biserica Ortodoxă din America (OCA) înaintea celorlalți evanghelici ortodocși și a urmat cursurile de Teologie la Seminarul „St Vladimir” din New York. 

După finalizarea cursurilor de Teologie s-a transferat în eparhia antiohiană și în 1988 a fost hirotonit preot și i s-a dat numele hirotonit de Iacov (numit după Iacov cel Drept, fratele Domnului și primul episcop al Ierusalimului). Doi ani mai târziu, a fost repartizat la Biserica Ortodoxă Antiohiană „Sfantul Paul” din Brier, Washington, unde a continuat să păstorească mai bine de 30 de ani. 

În 1997, părintele James a fost numit decan al Protopopiatului Pacific Northwest al Arhiepiscopiei Antiohiene, iar în 1999 a fost ridicat la rangul de protopop. În 2017 părintele Iacov s-a retras din funcția de protopop la Biserica „Sfântul Apostol Pavel” din Brier, Washington, și a devenit preot emerit. Pe lângă slujirea sa în biserică și hobby-ul șahului, părintele James a fost, de asemenea, un artist care picta într-un stil post-impresionist Van Gogh.

Părintele James Bernstein, cunoscut în întreaga lume ortodoxă pentru cartea lui „Uimit de Hristos”,  a trecut la Domnul luni, 17 iunie, cu speranța Învierii și a vieții veșnice, potrivit doxologia.ro.  

O, ce consolare a fost să „vin acasă”, deplin încredințat că Biserica Ortodoxă dăruiește ceea ce eu căutasem atâta vreme: închinarea la Dumnezeul cel Unul și Tatăl Domnului nostru Iisus Hristos, închinare fundamentată scripturistic și fidelă Crezului de la Niceea și care recunoștea în același timp dumnezeirea Fiului și a Duhului Sfânt! Biserica Ortodoxă aduce o Jertfă pe pământ care o reflectă pe cea pururea adusă în ceruri… - mărturisea Părintele James Bernstein.