ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul ecumenic Bartolomeu al Contantinopolului a cerut într-un discurs patetic ca toate eforturile să fie dedicate combaterii încălzirii globale. Inclusiv prin schimbarea stilului de viață al oamenilor.

Pe 12 decembrie, a avut loc la Geneva Conferința Mondială pentru Refugiați și Migranți, scrie Orthodox Times.

La Capela Ecumenică din orașul elvețian, lideri religioși și reprezentanți ai Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați s-au rugat în cadrul unei ceremonii interconfesionale intitulate „Aceasta este povestea mea, aceasta este istoria mea”.

S-au rostit rugăciuni budiste, evreiești, bahai, musulmane, induse și creștine.

Mustind de progresism, discursul ținut de Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului a semănat frapant cu cele ale Papei Francisc. Bartolomeu a amintit de pandemia COVID dar mai ales și-a manifestat îngrijorarea cu privire la primejdia Schimbării Globale, cerând o modificare dramatică a stilului de viață al oamenilor.

Bartolomeu a spus:                                    

„Bilanțul tot mai mare, dar neglijat, al creșterii temperaturilor va eclipsa fără îndoială numărul actual de decese din cauza bolilor infecțioase luate împreună, dacă schimbarea climatică nu este oprită. Durabilitatea mediului nu va fi atinsă decât cu ajutorul unor schimbări drastice ale stilului de viață pe care trebuie să le facem.”

Adăugând că „schimbarea climatică este înainte de toate o problemă spirituală și etică” (deci NU ȘTIINȚIFICĂ), șeful de la Constantinopol s-a lăsat să plutească visător pe aripile progresismului ecumenic, așa cum nu a mai făcut-o niciodată până acum:

„Să ne imaginăm o lume în care domnesc pacea și justiția, în care violența și discriminarea sunt eradicate, în care drepturile omului și demnitatea umană sunt protejate în mod eficient. Și să deschidem inimile noastre solidarității cu refugiații.”

De când lucrează împreună cu Suveranul Pontif la schimbarea Calendarului Ortodox și la sărbătorirea împreună a datei Paștelui, Patriarhul Constantinopolului seamănă tot mai frapant cu Papa Francisc.

Și la unul și la celălalt, mântuirea sufletelor a devenit o chestiune secundară. Prioritatea este Salvarea Planetei.

O nouă dovadă că Scandalul Calendarului nu are nici o legătură cu credința și este doar o etapă pe calea Marii Resetări.