ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În duminica a III-a după Paști (a Femeilor Mironosițe), 16 mai 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, au oficiat slujba de sfințire a picturii și Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfântul Mare Mucenic Mina” din municipiul Vaslui, informează Episcopia Hușilor. Potrivit surselor de presă locale la slujbă au participat peste 2000 de credincioși.

La primele ore ale dimineții, cei doi Ierarhi au săvârșit slujba de sfințire a picturii bisericii și a noilor clopote, iar apoi a urmat Sfânta Liturghie, oficiată pe un podium amenajat în proximitatea locașului de cult. Numeroși credincioși, din Vaslui și din împrejurimi, alături de oficialități județene și locale, între care și primarul Vasile Pavăl, au participat la aceste momente de bucurie și de încununare a eforturilor depuse de preoți și de enoriași pentru înfrumusețarea bisericii aflate în zona Gării din municipiul Vaslui, transmite site-ul Epicopiei.

În cadrul Sfintei Liturghii, după citirea fragmentului evanghelic, cuvântul de învățătură a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre curajul izvorât din credință al femeilor mironosițe, primele vestitoare ale Învierii Mântuitorului Hristos. Femeile mironosițe sunt, prin exemplul lor, model pentru femeile creștine din toate timpurile:

„Femeile au fost primele propovăduitoare ale Învierii, pentru că aveau credința care le însoțea, o râvnă care le copleșea și o dragoste nemăsurată față de Cel care a venit să răscumpere păcatele lumii. Astăzi este ziua femeilor creștine.

Să nu pregetați vreun efort, să nu vă temeți să fiți „bărbătoase”, cum au fost femeile mironosițe. După Înviere, femeile mironosițe sunt cinstite, chiar mai mult decât apostolii, pentru jertfa și dragostea lor.

Femeia are un mare dar. Ea are o mai mare putere de jertfă decât bărbatul.

Întâlnirea noastră cu Dumnezeu este prin jertfă.

Orice femeie, când naște, dă mâna cu Dumnezeu.”, citează sursa citată.

Fotograful Daniel Brodoceanu a avut amabilitatea să ne ofere o serie de imagini de la evenimentul impresionant, pe care le publicăm aici, cu mulțumiri.