ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cine-și caută mântuitori pe pământ și Îl refuză pe Mântuitorul Hristos, va descoperi că tocmai ceea ce credea că-l mântuiește, îl ucide.

De doi ani de pandemie, m-am rugat pentru multe sute de oameni. Și spre deosebire de fiarele proaste din media, eu știu cum îi cheamă, știu durerile lor, le iau fața în mâini, îi îmbrățișez, îmi sărută mâna, îi spovedesc, îi împărtășesc, ascult mărturisirea lor. Mulți sunt bătrâni. Mă uit în ochii lor încercănați de suferință, umezi de durerea lumii, le iau mâinile în mâini, așa decolorate, cu râurile alea de vene de pe ele. Mă fascinează smerenia, sfiala, simțirea lor, încrederea în Dumnezeu și în rugăciunea preotului de lut.

Deci îi știu pe nume. Nimeni din ăștia câteva sute nu s-a îmbolnăvit de covid de la Biserică.

Pentru că Biserica e un foc dumnezeiesc care arde virușii și păcatele deopotrivă, e un cuptor ceresc unde se coc prescurile vii și sfinte care-și spun oameni. Biserica e o Euharistie cerească scoborâtă pe pământ.

O jurnulitate îmi reproșa ieri câți morți am pe conștiință. Niciunul, doamnă. Care o fost bolnav, o luat carcalacul de la rude, vecini, așa cum a stabilit ancheta exact.

Am pe conștiință câteva mii de vii. Incredibil de vii față de cadavrele care umblă îmbălsămate de ură pe stradă.

 

Câțiva jurnaliști au încercat să mă pună la colț. M-au făcut creator de „fake news”. E dreptul lor, alegerea lor, în ce să creadă. Au dreptul la opinie și la exprimare. Au dreptul să creadă că vaccinul e fantastic.

Ceea ce a urmat e teribil. Zeci de mii de oameni s-au mobilizat, au făcut pagini de susținere, au inundat Facebook-ul cu rugăciuni, comentarii și încurajări.

De fapt, ceea ce e fascinant e legătura, lanțul de lumină dintre zeci de mii de oameni. Citind ceea ce scriu eu, citind eu ceea ce scriu ei, am început să gândim și mai ales să simțim la fel. Am început să ne doară inima de oameni, să ne fie dor de Adevăr, să nu mai putem trăi fără Dumnezeu și fără aproapele, așa departe cum e el pe telefon.
Am început să iubim la fel.

Și da, ne rugăm și pentru cei ce ne urăsc, disprețuiesc sau umilesc.