ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bunul Părinte Nicolae Tănase, fondatorul „Fundației Pro Vita pentru născuți și nenăscuți”, alături de regretatul poet și mare român Ioan Alexandru, „tatăl” a mii de copii care au fost crescuți la așezământul pe care l-a întemeiat la Valea Plopului, salvator a sute de vieți din canale, inclusiv fete abuzate și violate, și a altor mii de suflete, copii ce urmau să fie avortați, a fost interpretat în mod tendențios de presa progresistă, în urma unei conferințe ASCOR susținute la Constanța. Fostul purtător necinstit al Patriarhiei, Vasile Bănescu, în loc să îl apere, a pus gaz pe foc sporind cu rea-voință atacurile presei de sistem, eminamente antiortodoxe. Ca urmare a acestor dezinformări, Părintele Nicolae Tănase este acuzat acum în 6 dosare la CNCD. Zilele acestea și-a transmis, inclusiv public, explicațiile sale oficiale. Le redăm integral:

„În calitate de  reclamat în dosarele nr. 307, 308, 310 , 311, 312, 369 din 2024, la Consiliul Național pentru combaterea Discriminării, arăt următoarele:

Tema Conferinței pe care am susținut-o la Asociația Studenților Creștini Ortodocși, filiala Constanța a fost despre Post.

Discuția despre viol și consecințele acestuia au fost în afara temei înainte de începerea Conferinței propriu-zise și a durat mai mult de o oră cu o mamă afectată de detenția fiului ei, zicea ea, pe nedrept. Afirmațiile discriminatorii și misogine de care sunt acuzat, dacă sunt scoase din contextul discuțiilor purtate, sunt grave și vrednice de pedeapsă. Nu am înregistrarea acestei discuții, deci nu îmi pot susține nevinovăția.

Contextul a fost acesta:

Un bărbat care trăiește în concubinaj cu o femeie pe care o părăsește nu poate să se apere dacă gelozia concubinei va duce la acuzația de viol, atunci când îl atrage la încă un act sexual după care e reclamat și cere probe biologice. În asemenea cazuri Legislația românească lasă de dorit.

Ca răspuns la întrebările și discuțiile purtate înainte de începerea Conferinței susținute mi-am exprimat părerea că ar trebui condamnarea violatorului să se facă ținând cont și de conjunctura în care s-a petrecut agresiunea sexuală și dacă victima nu e implicată prin răzbunare.

Drept pentru care ar trebui să se cerceteze legislațiile occidentale care au prevăzute pedepse pentru cazurile de agresiune sexuală și să avem și noi în legislația noastră specificată conjunctura în care s-a produs agresiunea, nu pentru a diminua pedeapsa violatorului, ci pentru a preveni o asemenea nenorocire (pentru că violul este un dezastru sufletesc, psihic și trupesc...)

În acest sens, Instanța ar trebui să ceară analiza unei comisii interdisciplinare pentru că scopul nu este ca violatorul să facă ani de detenție, ci să nu se ajungă la o asemenea situație.

Pentru că întrebarea a survenit mai apoi și în timpul Conferinței, răspunsul a fost cel menționat în sesizare. Scos din context răspunsul meu mă acuză, îmi pare rău, îmi cer scuze și iertare de la cele care s-au considerat lezate și discriminate și primesc rigorile Legii.

Îmi exprim, de asemenea, părerea de rău că dintr-un apărător al drepturilor femeii și un admirator al fineții feminine sunt cotat ca discriminator.

Conferințele mele susținute în Penitenciare, dar mai ales preoții de Penitenciar pot da mărturie  despre zbuciumul celor care au ajuns la viol si apoi condamnați.

Îmi pare rău că se crede că apăr violatorii. Dimpotrivă!....

Nici o clipă nu am dorit să rănesc femeile care au trecut printr-un astfel de abuz. Am cunoscut sute de cazuri și cunosc îndeaproape iadul prin care au trecut acele femei.

Aceasta îmi este declarația pe care o susțin și o semnez.

30 iunie 2024 

Semnătura, Preot Nicolae Tănase”