ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 90 de tineri din ASCOR Brașov au petrecut 2 săptămâni la mănăstirea Petru Vodă, unde au sărbătorit Nașterea Domnului și Anul Nou, participând la programul liturgic și ajutând la treburile așezământului monahal, relatează basilica.ro

 „Cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit să ne implicăm și în ascultările mănăstirești și să învățăm lucruri noi, precum împletit metaniere, confecționare de semne de carte, sculptură”, se menționează pe pagina de Facebook a organizației studențești.

Tinerii au colindat locuințe și instituții ale statului din apropierea mănăstirii, dar și monahi de la alte mănăstiri din zona Moldovei.

Studenții voluntari organizează anual astfel de tabere în perioada sărbătorilor de iarnă, activitatea devenind deja o tradiție.

Participanții au realizat un videoclip în care au sintetizat activitățile desfășurate la Mănăstirea Petru Vodă:

 
De asemenea, la Mănăstirea Paltin Petru Vodă a avut loc, la sfârșitul de săptămână, o nouă acțiune a Frăției Ortodoxe „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință”. Copiii Frăției s-au bucurat de zăpada care a împodibit zilele acestea sfântul așezământ ctitorit de Părintele Iustin și au participat la cursuri de istorie a martirajului din temnițele comuniste.

„Pe acești biruitori, zăpada și gerul nu i-au spăimântat, ci chiar mai numeroși ca alte dăți, au încălzit cu dragostea inimilor lor iarna la Paltin. Ninsoare ca-n povești și, totodată, viteji ca din povești! 
Mulțumim fraților, pentru jertfa și osteneala ce o fac constant pentru mănăstirea noastră. 
De bucuria iernii au profitat însă mai mult prichindeii Frăției, care au luat cu asalt săniile din mănăstire, netezind zăpada de pe dealuri. Dar nu doar atât, ci tot ei au fost cum nu se poate de atenți și receptivi la cursurile de istorie a martirajului din temnițele comuniste și au încununat jertfa sfinților prin ornamente dedicate mărturisitorilor români.
Prin rugăciune, muncă și cultură, reînviem România!” - se menționează pe pagina de Facebook Mănăstirea Paltin Petru Vodă, care a postat și o galerie de imagini.