ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Creștinismul din vremea lui Iisus Hristos a fost „deformat” de rasism, afirmă Anthony Reddie, profesor de teologie neagră (sic!) la Universitatea Oxford. Ce e de făcut?

Cu ocazia unei conferințe pe tema rasismului mondial, organizată de Universitatea Baylor luna aceasta, Reddie a afirmat că „supremația albă” continuă să fie foarte răspândită, deoarece își are rădăcinile în Biserica Creștină Primară, informează Baptist News Global.

Deși creștinismul „a fost creat ca o mișcare pentru cei care sunt marginalizați și oprimați” (sic!), a spus teologul, conducătorii albi au început în scurt timp să utilizeze religia ca pe o armă pentru a cuceri pământuri și pentru a asupri alte culturi.

De această „deformare a creștinismului” ar fi responsabili chiar primii creștini, care i-au acuzat pe evrei că l-au ucis pe Iisus, în locul adevăratului vinovat, care ar fi Pilat din Pont.

Spune Reddie:

„Pilat reprezintă supremația albă, iar supremația albă este astfel normalizată și devine efectiv religia lui Iisus, religia lui Dumnezeu.”

De-a lungul timpului, a mai afirmat profesorul, tot mai mulți oameni au ajuns să creadă că Iisus era un european alb asemenea lor.

De aici, până la ideea că oamenii de alte culori sunt ființe „inferioare” a fost doar un pas, făcut cu rapiditate.

Reddie a dat exemplul Statelor Unite, unde, a explicat el, un creștinism impregnat de suprematism alb a făcut ca proprietarii de plantații să nu vadă nici o contradicție între credința lor și proprietatea asupra altor ființe umane.

„Îi considerau pe oamenii care erau diferiți ca inferiori și că era OK (sic!) să îi ucidă sau să îi înrobească pentru propria lor bunăstare.”

Profesorul de la Oxford nu a uitat să precizeze că această atitudine continuă să existe în America, ea fiind principala cauză a ascensiunii „Trumpismului”.

Dat fiind că Supremația Albă este atât de legată de Creștinism de atâta vreme, a conchis teologul negru, ea a „deformat însăși structura a ceea ce numim Creștinism și natura Bisericii”.

Concluzia sugerată implicit este evidentă: atât Creștinismul cât și Biserica trebuie „reparate”.

De cine? De EI.