ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preasfințitul Părinte Macarie aniversează astăzi, 6 iulie, 15 ani de la întronizarea ca cel dintâi episcop al românilor ortodocși din Europa de Nord, informează Doxologia.

Preasfinția Sa s-a născut la 9 mai 1977 în localitatea Căianu-Mic, jud. Bistrița-Năsăud, cel de-al treilea copil în familia credincioșilor ortodocși Vasile și Ana din localitatea Spermezeu, jud. Bistrița-Năsăud. La botez primește numele de Marius-Dan. Biografia sa completă, o puteți citi pe episcopiascandinavia.se.

ActiveNews îl felicită din toată inima, atât pentru munca sa duhovniceasă roditoare, cât și pentru modul în care, cu ajutorul Domnului și rugăciunile Maicii Sale, a reușit să-i aducă acasă pe Mihai și Maria, cei doi copii ai încercatei doctorițe Camelia Smicală, și să le întemieze și o nouă familie, ortodoxă.

Prezentăm cu această ocazie festivă și un interviu extraordinar realizat de tânărul ierarh cu Maica Aspazia Oțel Petrescu, sfânta mărturisitoare din temnițele bolșevice:

"Din groapa cu șobolani am văzut Lumina de Zăpadă a lui Dumnezeu” – Doamna Aspazia Oțel Petrescu de vorbă cu Preasfințitul Macarie Drăgoi

Vrednic este!