ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câștigătorii Concursului ActiveNews de Sfintele Paști AVEM O ȚARĂ!, la categoria Fotografie amatori, care primesc din partea noastră un aparat foto compact marca Nikon, sunt copiii familiei Argatu (foto deschidere și mai jos). De asemenea, și un Album de Fotografie al maestrului Octavian Chende: „Flowers. Flori”- Editie bilingvă, engleză - română, care conține și imagini tridimensionale și care poartă următoarele două motto-uri:

„Beauty will save the world" / "Frumusețea va salva lumea” - Feodor Dostoievski

„Cu gânduri și cu imagini
Înnegrit-am multe pagini:
Ș-ale cărții, ș-ale vieții,
Chiar din zorii tinereții.” - Mihai Eminescu

Din cei patru copii ai familiei Argatu, Ana, de 10 ani și Maria, de 7 ani, au contribuit și la Concursul de artă plastică/desene de copii, unde, după deliberările Juriului, am hotărât că toți participanții selectați și grupați în Albumul Facebook de mai jos sunt câștigători.

Astfel, premiul cel mare oferit de partenerii noștri de la Carte Ortodoxă se împarte într-un număr semnificativ de exemplare ale lucrării „Viața Domnului Iisus Hristos – Carte de colorat cu versuri pentru copii școlari” de Laura Dina, apărută la Editura Basilica. Ne-am bucurat să avem și o tânără participantă de numai 6 ani, din Basarabia, Iustina Plop, pe care o salutăm în mod special, prin reprezentanți, pentru delicatețea lucrării „România, Grădina Maicii Domnului”!


Reamintim că la Categoria Eseu câștigător și beneficiar al unui premiu de la Carte Ortodoxă este autorul Sorin Suciu, cu: (până mai) Avem o Țară! ESEUL Câștigător al Concursului ActiveNews de Sfintele Paști

Mulțumim partenerilor noștri de la Carte Ortodoxă și tuturor participanților, pe care îi așteptăm să ne trimită adresele la care doresc să le fie trimisă cartea (folosiți pentru corespondență contact@activenews.ro și redactia.activenews@gmail.com).

Felicitări!

FOTOGRAFIILE SELECTATE:

ARTA PLASTICĂ: