ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înainte anunțării rezultatelor de la Concursul cu Premii ActiveNews realizat în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Carte Ortodoxă și intitulat „Era Covid și Marea Resetare - starea actuală, perspective, soluții, vă prezentăm o schiță intrată în preseleceție. De Ziua Românului Absolut, gazetarul și gânditorul Mihai Eminescu, vom anunța rezultatele finale urmând să oferim premii de la Carte Ortodoxă și diplome de participare de la UZPR.

Eu și ouale fericite

M-a trimis mama să cumpăr ouă. Ouă fericite. Oua fericite de la găini fericite.

Am găsit. Toate rafturile erau pline ochi cu ouă fericite. Am cumparat destule, ca sa ne ajungă.

Nu știu ce înseamna ouă fericite. Știam că doar oamenii pot fi fericiți.

Deschid net-ul și caut. „Ouale fericite sunt ouă provenite de la găini crescute în libertate... Creștem cu grijă Găini Fericite, ca la curte. Acestea sunt scoase la iarbă verde, pe suprafețe generoase... Găinile se plimbă fericite toată ziua pe pajistea verde....”.

Am priceput... Deci, daca nu erau crescute în libertate și stăteau închise doar în casele, adică în cotețele lor, erau nefericite.

Caut din nou pe net și văd fotografia unui ou fericit. Zâmbește. Este fericit, deci zâmbește. Daca voiam, îi desenam o mască. Așa nu i se mai vedea zâmbetul. Și râmânea doar un ou. Nu mai era unul fericit. Dar nu avea cum, căci era crescut în libertate, nu?

Nu mai înțeleg nimic... Gata, am terminat de scris. Dar... parcă mai aveam ceva... Da, mi-am amintit. Era sa uit.

Era să uit că sunt om și că sunt liber și fericit întru Domnul...

Carmina PAVEL