ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Arhimandrit Justin Pârvu, sfânt al închisorilor bolșevice și ctitorul așezămintelor monahale de la Petru-Vodă, vrednic mărturisitor al credinței ortodoxe în timpul regimului comunist și după, a fost pomenit și astăzi, 16 iunie 2021, ziua plecării sale la Domnul, de ucenici veniți din toată țara la Crucea Părintelui.

Citiți Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu 

Cuvântul de pomenire de mai sus este dat de Arhimandritul Hariton Negrea, starețul lăsat de Părintele Justin la Mănăstirea Petru Vodă.

În cinstea ctitorului neo-paisianismului muzical din România, Cuviosul Justin Pârvu, sub egida căruia Mănăstirea Petru Vodă a sprijinit și finanțat vreme de 20 de ani editarea și publicarea de manuscrise și educarea academică a muzicii psaltice paisiene, Părintele stareț Arhimandrit Hariton Negrea continuă tradiția înaintașului său de sprijinire a psalticii paisiene pentru toți iubitorii ei.

Interpretează, la privegherea pentru Părintele Justin din 12 Iunie 2021, grupul psaltic ieșean "Melos Paisian", condus de Dorin Ionescu, o partitură în premieră după 200 de ani: Anixandariile mari ale Monahului Iosif de la Neamț.

Citiți și 16 iunie: Opt ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. „Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

După frumoasa interpretare de mai jos puteți găsi și un interviu cu nepotul Părintelui Justin, Pr. Constantin Lupu. 

Pe contul de YouTube Sfântul Justin cel Mare puteți găsi mai bine de 100 de filmări cu și despre Părintele Justin.

Veșnica lui pomenire. Hristos a înviat! Hristos S-a înălțat!

Interviu cu nepotul părintelui Justin Pârvu, Pr. Constantin Lupu:

Citiți și ACTUALIZARE Ziarul Lumina și Doxologia. „Moștenirea Părintelui Justin Pârvu este ceea ce Dumnezeu a lucrat cu puterea rugăciunii prin sfinția sa”. Pomenirea de 8 ani a sfântului Părinte Justin de la Petru Vodă, Duhovnicul Neamului