ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Despre Canonizarea Parintelui Arsenie Boca cu o mărturie în direct a Doamnei Aspazia Oțel Petrescu:

„Neamurile au un destin ascuns în Dumnezeu. Când își urmează destinul, au apărarea lui Dumnezeu. Când și-l trădează, să se gătească de pedeapsă. Dumnezeu nu cade! Noi cădem, nu Iisus! Dar căzand noi din creștinism, ni se pare că a căzut creștinismul. Ni se pare că a căzut altcineva, nu noi!”Părintele Arsenie Boca  (29 Septembrie 1910 – 28 Noiembrie 1989) - 112 ani de la naștere.

Foto colorizată de Florin Roștariu

Semnați aici –  Pentru Canonizarea Părintelui Arsenie Boca – Sfântul Ardealului – Petiție semnată de peste 15.000 de români

LA POVEȘTI. Izvor nesecat de povești și amintiri, frumoase și dureroase deopotrivă, Zoe Dăian, nepoata Părintelui Arsenie Boca, este vizitată des de prieteni, cunoștințe, dar și de străini, care vor s-o cunoască mai mult pentru a le povesti de Părinte. Printre prietenii apropiați se numără și starețul mănăstirii Izbuc, Mihail Tărău, unde ea și-a petrecut o parte din bătrânețe. L-a cunoscut în circumstanțe neobișnuite, acum 10 ani, când a fost prima oară la Izbuc. „În timpul slujbei, aveam impresia că îl aud pe Arsenie. Am intrat în biserică, am mers până la altar, călugării din cor au strigat să nu cumva să intru. I-am întrebat cine slujește și mi-au spus că e starețul”...

Vedeți mai sus un reportaj video cu nepoata lui Arsenie Boca, realizat de Paul Lelea și publicat de Bihoreanul într-o frumoasă relatare însoțită de numeroase fotografii!

De asemenea, o emisiune despre canonizarea Sfântului Ardealului în care puteți asculta și o foarte frumoasă mărturie în direct a Doamnei Aspazia Oțel Petrescu.