ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coborâm la prima spune povestea călătorilor dintr-un vagon de metrou, a doua zi după incendiul de la Colectiv.
Nevoiți sa petreacă împreună câteva ore pentru că metroul se oprește între statii, călătorii încep să se descopere, să înlăture judecățile si prejudecățile pe care le au față de cei cu care, din întâmplare, sunt colegi de călătorie. 
Coborâm la prima este o poveste inspirațională despre natura umană și despre comportamentul în situații de criză, dar și despre cum poți să descoperi cu adevărat pe cineva dacă ai timp să-l asculți.

„Este o poveste inspirațională pe care o trăim în fiecare zi. Suntem în metrou așa cum suntem și în lume. Nu este un film despre Colectiv, dar viața nu poate nega evenimentul. Sunt povești paralele din viețile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificație specială pentru unii” declară regizorul Tedy Necula, într-un comunicat trimis pe adresa redacției ActiveNews.

„Fiind un film independent, contează și timpul, și resursele, așa că am fost nevoiți să construim vagonul de metrou în doar șapte zile, cu o echipă formată din opt oameni. S-a muncit până noaptea foarte târziu, dar suntem bucuroși că decorul pare foarte, foarte real", spune și producătoarea Anca Vlăsceanu. 
Coborâm la prima este un film independent, produs și regizat de Tedy Necula, imaginea fiind semnată de Alexandru Timoșca, iar scenariul îi aparține Alexandrei Axinte. 

"Coborâm la prima a fost o provocare rară. Am început acest proiect cu Tedy în urmă cu câțiva ani și l-am lăsat la dospit, fiind amândoi convinși că se poate mai mult. Acum doi ani am reluat călătoria și după câteva luni intense de lucru, am reușit să-l aducem unde doream. Nu e ușor să spui o poveste a cărei acțiune se desfășoară în același spațu, în timp real, cu personaje diverse, a căror destine se intersectează pentru prima dată. Dar aici este măiestria în storytelling. Și tot aici e și bucuria când actorii vin și-ți spun că de abia așteaptă să filmeze." spune scenarista Alexandra Axinte.

Tedy Necula a reușit să adune în distribuția acestui film unii dintre cei mai îndrăgiți actori români: Constantin Cotimanis, Adrian Păduraru, Teodora Mareș, Victoria Cociaș, Constantin Drăgănescu, Emilian Oprea, Ela Ionescu, Dan Murzea, Tudorel Filimon, Gavril Pătru, Tomas Otto Ghela, Cezar Grumăzescu, Francesca Leonte, Andrei Eftene, Dana Porlogeu, Iulia Dumitru și Sonia Teodoriu.

Coborâm la prima a câștigat de curând, printre numeroase alte premii, Trofeul IPIFF 2018 și Premiul UPFAR- ARGOA pentru cel mai bun debut în filmul de lung metraj indie de ficțiune.

Tedy Necula este cunoscut încă din copilărie, când a fost protagonistul filmului Noro, al lui Radu Gabrea. Tedy Necula regizat numeroase filme documentare și este un cunoscut speaker motivațional.

PRODUCȚIA ESTE AȘTEPTATĂ ÎN CINEMATOGRAFE DIN 30 DE ORAȘE DIN ROMÂNIA : Brașov, Constanta, București, Cluj-Napoca, Oradea, Salonta,  Lugoj, Arad, Timișoara, Iași, Sibiu, Pitești Călărași, Ploiești, Bacău, Deva, Covasna, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Târgu Mureș, Baia Mare, Sighetul Marmației, Caracal, Slatina, Craiova, Tg Jiu, Târgoviște, Câmpina, Câmpulung, Bârlad, Brăila ,Galați, Chișinău ,Ungheni.