ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscut și iubit în lumea întreagă pentru rolurile sale, actorul Tom Hanks a împlinit pe 9 iulie vârsta de 63 de ani.

Roluri din filme precum Forrest Gump, Vreau să fiu mare, Sleepless in Seatle, Apollo 13 sau Toy Story spun totul despre actorul Tom Hanks, dar există o față mai puțin cunoscută a starului american.

Deși este o față cunoscută de milioane de oameni din întreaga lume, Tom Hanks nu a avut întotdeauna una o viață ușoară. Thomas Jeffrey Hanks s-a născut în localitatea Concord, California, mama sa fiind de origine portugheză, în timp ce tatăl său era un bucătar itinerant. 

Drumul spre succes al lui Hanks a fost unul foarte greu. La doar 5 ani, părinții săi au divorțat, familia fiind despărțită: micuțul Tom alături de doi frați au fost încredințați tatălui, în timp ce un frate mai mic a plecat cu mama.

Ca și cum separarea de frați și mamă nu ar fi fost suficientă, ambii părinți ai lui Hanks s-au recăsătorit: tatăl s-a cununat de încă două ori, iar mama de încă trei. Mamele vitrege ale lui Tom Hanks aveau, împreună, nu mai puțin de 11 copii, așa că perioada copilăriei a fost una foarte confuză pentru viitorul actor.

Din cauza meseriei tatălui - bucătar ambulant, Hanks nu a putut sta prea mult într-un singur loc, așa că a schimbat cinci școli diferite până la vârsta de 10 ani. Până la aceeași vârstă, a locuit în 10 case diferite.

Hanks a început actoria în liceu după ce a urmărit un prieten de-al său jucând în Dracula, o piesă pusă în scenă de școala sa. Impresionat de jocul amicului său, viitorul câștigător de Oscar a știut că actoria va fi meseria sa. Cu toate astea, perioada liceului a fost grea pentru Hanks, deoarece era extrem de timid, după propriile mărturisiri.

Și-a dorit să studieze teatrul, dar cum nu avea bani pentru o universitate reputată, Hanks s-a înscris la un Colegiu de stat din California, care nu necesita plata unei taxe. A impresionat imediat și s-a transferat la mai cunoscuta Universitate a Statului California.

În 1979 s-a mutat la New York și doi ani mai târziu a primit prima mare oportunitate a vieții: un rol principal în serialul "Bosom Buddies" de la ABC. Au urmat o serie de alte roluri în seriale cunoscute precum  Taxi, The Love Boat sau Family Ties.


1988 a fost anul cel mai important din viața sa. Pe plan profesional,  Hanks a primit rolul principal din filmul care-i va schimba definitiv cariera: personajul principal din Vreau să fiu mare.  Performanța sa actoricească a impresionat critica și publicul și i-a adus prima nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor. Au urmat Sleepless in Seattle și Philadelphia, apoi s-a reîntâlnit cu Meg Ryan în Joe Versus the Volcano.  În 1994, Hanks a jucat în Forrest Gump, un film excepțional în care Hanks a interpretat memorabil rolul principal. Forrest Gump i-a adus al doilea Oscar consecutiv după cel din Philadelphia. Au urmat multe alte roluri memorabile, care i-au adus un statut de super-star lui Tom Hanks.


 
 
Dar viața lui Hanks înseamnă mult mai mult decât filmele. Tot în 1988, Hanks s-a însurat cu actrița Rita Wilson și pentru a se cununa cu ea, s-a botezat ortodox. Cei doi sunt împreună și astăzi, iar secretul căsniciei lor este Hristos. "Este parte a vieții noastre zilnice. În fiecare zi m-am rugat lui Dumnezeu să-mi găsească pe cineva care să mă iubească și mi l-a adus pe Tom", mărturisea actrița.
 
În 2015, căsnicia lor a trecut printr-un moment greu: Rita Wilson a descoperit că are cancer. Dar Tom și soția lui și-au pus nădejdea în Hristos și cu ajutorul lui Dumnezeu au reușit să depășească boala.
 

"Dumnezeu s-o binecuvânteze pe soția mea și curajul ei. Suntem foarte norocoși", spunea Hanks după  ce Rita Wilson a anunțat că a reușit să învingă teribila boală.

Întrebat fiind dacă crede în Dumnezeu, actorul a răspuns simplu: "Cred că trebuie să fii nesăbuit să nu crezi!"
 

 
Hanks participă regulat, împreună cu soția și copiii lor, la viața Bisericii Ortodoxe. Actorul a vizitat numeroase mănăstiri și biserici ortodoxe din lume și este prezent la slujbele oficiate cu ocazia marilor praznice creștine. Dacă Hanks este cunoscut azi ca unul dintre cei mai prietenos și smerit actor de la Hollywood, poate că și credința sa o fi având vreun merit...