ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul actor american Jerry Lewis, a decedat la vârsta de la 91 de ani în casa sa din Las Vegas, informează presa de peste Ocean.


Născut Joseph sau Jerome Levitch, într-o familie evreiască, Lewis a început cariera de foarte mic, intrând în atenția publicului american în anii 50, prin duetul său cu un alt „clasic”, Dean Martin.

Apoi a urmat o carieră prodigioasă, fiind un complex actor de comedie. De-a lungul timpului, Lewis a jucat în pelicule precum Rock-a-Bye Baby (1958), Un bărbat cuceritor (1961), Un detectiv ca nimeni altul (1961), Profesorul trăsnit (1963), The family Jewels (1965), Comici triști, etc.

A fost premiat pentru întreaga carieră de către Festivalul de film de la Veneția, Academia pentru Arte și Științe cinematografice din SUA și a primit două stele pe celebra alee a celebrităților de la Hollywood.

Jerry Lewis s-a implicat în campanii umanitare pe tot parcursul vieții, fiind președintele Asociației Americane pentru Distrofie Musculară. În peste 50 de ani, a strâns peste 2,6 miliarde de dolari pentru cercetarea acestei afecțiuni.

Jerry Lewis nu s-a implicat în politică, dar a respectat și iubit profund Statele Unite, refuzând să-și critice țara, în orice condiții. Unica excepție notabilă a fost președintele Obama, pe care Lewis l-a dojenit pentru acceptarea imigranților din Siria, comicul afirmând că „nu-ți poți asuma riscul ca între 10.000 de oameni să fie 11 membri ai ISIS”. La ultimele alegeri l-a susținut pe Donald Trump.