Cunoscutul actor american Jerry Lewis, a decedat la vârsta de la 91 de ani în casa sa din Las Vegas, informează presa de peste Ocean.


Născut Joseph sau Jerome Levitch, într-o familie evreiască, Lewis a început cariera de foarte mic, intrând în atenția publicului american în anii 50, prin duetul său cu un alt „clasic”, Dean Martin.

Apoi a urmat o carieră prodigioasă, fiind un complex actor de comedie. De-a lungul timpului, Lewis a jucat în pelicule precum Rock-a-Bye Baby (1958), Un bărbat cuceritor (1961), Un detectiv ca nimeni altul (1961), Profesorul trăsnit (1963), The family Jewels (1965), Comici triști, etc.

A fost premiat pentru întreaga carieră de către Festivalul de film de la Veneția, Academia pentru Arte și Științe cinematografice din SUA și a primit două stele pe celebra alee a celebrităților de la Hollywood.

Jerry Lewis s-a implicat în campanii umanitare pe tot parcursul vieții, fiind președintele Asociației Americane pentru Distrofie Musculară. În peste 50 de ani, a strâns peste 2,6 miliarde de dolari pentru cercetarea acestei afecțiuni.

Jerry Lewis nu s-a implicat în politică, dar a respectat și iubit profund Statele Unite, refuzând să-și critice țara, în orice condiții. Unica excepție notabilă a fost președintele Obama, pe care Lewis l-a dojenit pentru acceptarea imigranților din Siria, comicul afirmând că „nu-ți poți asuma riscul ca între 10.000 de oameni să fie 11 membri ai ISIS”. La ultimele alegeri l-a susținut pe Donald Trump.
 Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews