Aimée Iacobescu a murit la vârsta de 71 de ani, după ce în urmă cu mai mulți ani fusese diagnosticată cu cancer.

Ea se chinuia să plătească lunar tratamentul parțial compensat/gratuit de peste 3.000 de lei, însă pensia și indemnizația de actor nu-i erau suficiente.

Actrița, cu o carieră de peste 40 de ani în teatru și film, a cerut cu disperare ajutorul UNITER pentru a-și putea plăti tratamentul costisitor și pentru a-și asigura un trai decent, însă i s-a spus „să mai aștepte câțiva ani".

Actrița a recurs la un gest disperat: i-a transmis un mesaj video sfâșietor președintelui UNITER, actorul Ion Caramitru, cerându-i ajutorul.    

„Domnule Caramitru, vreau să trăiesc, nu mă puteți acuza de asta. Orice om vrea să trăiască și atunci când este și bolnav, și singur nu știe ce să mai facă, încotro să o ia, la cine să apeleze. Vreau să trăiesc, înțelegeți? Vreau să trăiesc! Nu vreau să mor, cum mă condamnați dumneavoastră, la moarte! Nu vreau! Legea asta făcută de UNITER - că trebuie să moară cineva pentru a intra altcineva în lor - este una cumplită, sadică", spunea Aimée Iacobescu cu lacrimi în ochi.   
 

Imediat după absolvirea UNATC, în anul 1968, Aimée Iacobescu a debutat pe scena Teatrului Național din București, pe care l-a slujit vreme de 40 de ani, din 1968 până în 2008. Printre rolurile sale se numără cele din „Ulciorul sfărâmat", (Teatrul din Craiova), „Troienele" de Jean Paul Sartre, „Furtuna" de Nikolai Alekseevici Ostrovski, „Apus de soare" de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Richard al III-lea" de William Shakespeare, „Coana Chirița" de Tudor Mușatescu, „Vlaicu Vodă" de Alexandru Davila, „Titanic Vals" de Tudor Mușatescu, „Marea" de Edward Bond, „Regele și cadavrul" de Vlad Zografi.   
 
Regretata actriță a fost protejata scriitorului Eugen Barbu, a filmat cu regizorul Dinu Cocea și a devenit apoi preferata inginerului-regizor Sergiu Nicolaescu. A rămas în amintirea publicului cu rolul Domniței Ralu din seria „Haiducii".