Primul festival de scurtmetraj creștin ortodox din lume în mediul online, intitulat Byzanfest, se desfășoară în perioada 21 iulie – 4 August 2019, și reunește filmele realizate de regizori ortodocși din șapte țări, inclusiv România, informează Basilica.

Potrivit sursei citate, la ediția din acest an au fost nominalizate 12 scurtmetraje realizate de regizori ortodocși din Australia, Grecia, SUA, Canada, Georgia, România și Serbia.

„Festivalul prezintă filme care reflectă credința, cultura și valorile creștine ortodoxe, precum și creativitatea artistică”, a declarat Chris Vlahonasios, inițiatorul festivalului.

Dintre aceste scurtmetraje fac parte și trei filme produse de doi regizori români, respectiv Andrei Russu și Dinu Cristian.

Andrei Russu participă cu „Realizarea icoanelor ortodoxe pe lemn” și „Sanctuarul părintelui Nicolae Tănase pentru cei răniți”, iar Dinu Cristian prezintă un documentar intitulat „Sub aripile Arhanghelului”.

O inițiativă a organizației online Transfigure Media, Byzanfest are ca scop prezentarea și distribuirea celor mai bune filme de scurtmetraj ortodoxe din întreaga lume, la cerere și gratuit.

Filmele sunt disponibile online și vor fi prezentate în cadrul unor proiecții la mai multe biserici din Arhiepiscopia Greacă a Australiei (detalii pe website-ul festivalului)

Agenția de știri Basilica este partener de comunicare al festivalului Byzanfest.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews