ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cineastul francez Luc Besson a fost condamnat pentru plagierea unui film al regizorului american John Carpenter şi trebuie să îi plătească acestuia şi colaboratorilor săi daune de 80.000 de euro, potrivit unor informaţii dezvăluite recent de presa franceză.

EuropaCorp, societatea de producţie deţinută de Luc Besson, a fost condamnată de o instanţă din Paris să îi plătească 80.000 de euro regizorului John Carpenter şi colaboratorilor săi, pentru plagierea unor scene dintr-un film realizat de Carpenter, intitulat "New York 1997", potrivit Mediafax.

John Carpenter l-a dat în judecată pe Luc Besson, susţinând că filmul regizorului francez, "Misiune pe MS One/ Lock Out", care a fost produs de Europacorp şi a avut premiera în 2012, avea scene şi detallii similare celor dintr-un film al lui Carpenter din 1981, intitulat "New York 1997".