Marta Kauffman, creatoarea seriei „Friends/ Prietenii” (1994-2004), pretinde că regretă glumele la adresa homosexualilor din serialul lansat în urmă cu mai bine de două decenii, potrivit unui interviu publicat de USA Today, citat de Știri pe Surse.

Producătorul executiv al serialului a explicat că, dacă ar relua serialul în vremurile actuale, ar schimba unele glume din scenariu, în special acele replici care făceau aluzie la homosexuali.

La întrebarea pusă de USA Today, „În afară de diferențele tehnologice precum robotul telefonic sau Internetul, care ar fi schimbările aduse filmului PRIETENII dacă l-ați produce în zilele noastre?”, Marta Kauffman a răspuns:

„Cred că în epocă nu dispuneam de suficiente cunoștințe despre persoanele transgender, deci nu sunt sigură că am folosit termenii corecți. Nu știu dacă aș fi știut acești termeni în epocă. Cred că asta e cea mai mare (schimbare pe care aș face-o).”

Realizatoarea și-a amintit că personajul Chandler avea un tată care era drag-queen (travestit) în Las Vegas, iar tânărul refuza să i se adreseze pe numele feminin.

Serialul a fost relansat în 2015 pe Netflix și are succes în rândul generațiilor tinere, însă criticile nu au întârziat să apară din cauza diferențelor de mentalitate față de societatea americană a anilor 90. Unii dintre spectatorii contemporani nu au gustat anumite replici considerate intolerante, dar care în urmă cu un sfert de secol stârneau amuzamentul unor generații mai puțin încorsetate de „corectitudinea politică”.