Marta Kauffman, creatoarea seriei „Friends/ Prietenii” (1994-2004), pretinde că regretă glumele la adresa homosexualilor din serialul lansat în urmă cu mai bine de două decenii, potrivit unui interviu publicat de USA Today, citat de Știri pe Surse.

Producătorul executiv al serialului a explicat că, dacă ar relua serialul în vremurile actuale, ar schimba unele glume din scenariu, în special acele replici care făceau aluzie la homosexuali.

La întrebarea pusă de USA Today, „În afară de diferențele tehnologice precum robotul telefonic sau Internetul, care ar fi schimbările aduse filmului PRIETENII dacă l-ați produce în zilele noastre?”, Marta Kauffman a răspuns:

„Cred că în epocă nu dispuneam de suficiente cunoștințe despre persoanele transgender, deci nu sunt sigură că am folosit termenii corecți. Nu știu dacă aș fi știut acești termeni în epocă. Cred că asta e cea mai mare (schimbare pe care aș face-o).”

Realizatoarea și-a amintit că personajul Chandler avea un tată care era drag-queen (travestit) în Las Vegas, iar tânărul refuza să i se adreseze pe numele feminin.

Serialul a fost relansat în 2015 pe Netflix și are succes în rândul generațiilor tinere, însă criticile nu au întârziat să apară din cauza diferențelor de mentalitate față de societatea americană a anilor 90. Unii dintre spectatorii contemporani nu au gustat anumite replici considerate intolerante, dar care în urmă cu un sfert de secol stârneau amuzamentul unor generații mai puțin încorsetate de „corectitudinea politică”.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews