Premiul pentru regie la cea de-a 69-a ediție a Festivalului de la Cannes a fost acordat duminică seara, ex-aequo, românului Cristian Mungiu pentru filmul "Bacalaureat" și francezului Olivier Assayas, pentru "Personal Shopper".

Pe scena de la Cannes, regizorul român a mulțumit juriului festivalului, actorilor și întregii sale echipe.

„Bacalaureat” a fost inclus, de publicația Hollywood Reporter, pe lista numită „Cele 21 de filme de festival de care se va vorbi anul acesta la Hollywood”. Jurnaliștii de peste Ocean spun că filmul lui Cristian Mungiu este „o privire clinică asupra traiului în România contemporană.”

Despre „Bacalaureat”, pentru digi24, Cristian Mungiu a spus: „E vorba deopotrivă și despre un părinte, și despre un copil și despre niște relații, și despre un examen, examenul fetei, dar și despre examenul lui. Până la urma, filmul vorbește despre o vârstă, despre ce se întâmplă atunci când constați că mai mult din viața ta e deja în urma ta decât mai e înainte și cam ce fel de sens poți da vieții tale atunci... De fiecare dată într-un asemenea moment încerci să-ți folosești experiența de viață și înțelepciunea, iluzionându-te că ai putea să o folosești pentru copilul tău ”.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.