Un scurtmetraj, realizat în 1980, dedicat celor care vor locui în Capitala României în anul 2080 se află în arhiva studioului de film documentar „Alexandru Sahia”. 

Scurtmetrajul este intitulat „Pentru strănepoți, încă ceva despre București...” Regia aparține Paulei și lui Doru Segall, având aproape 14 minute și a fost selectat, alături de alte șapte scurtmetraje, de cercetătoarea Adina Brădeanu, de la University of Westminster, pentru colecția „Sahia Vintage”, potrivit descopera.ro.

Filmul este o ilustrată în mișcare, adresată celor care vor locui în București în anul 2080. „Pentru strănepoți, încă ceva despre București...” surprinde imagini care să le amintească celor din viitor cum arăta capitala României.
 
Una dintre primele imagini este cea a unui taxi cu remorcă, ce transportă o studentă care cântă la harpă. Documentarul conține imagini care surprind verdele abundent din Bucureștiul acelor ani. Se vorbește, de asemenea, despre „străzi pline de verdeață” și despre cei „21 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de bucureștean".2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.