ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Documentarul despre viața cuviosului Iosif Isihastul, care-l are pe actorul american Jonathan Jackson în rolul principal, este disponibil gratuit online pe rețeaua Vimeo, informează Orthodoxia News Agency.

Filmul a fost realizat în 2019 și lansat în acest an. 

Într-un interviu acordat pentru Orthodoxia News Agency, Jonathan Jackson a vorbit despre experiența acumulată în urma documentarului și a numit rolul una dintre cele mai mari provocări ale carierei sale și o mare binecuvântare.

„Totul a fost incredibil. A fost ca un vis devenit realitate”, a precizat Jonathan Jackson, citat de Agenția Basilica.

Actorul a explicat că obiectivul documentarului a fost să prezinte lumii viața interioară a unui ascet.

Proiectul cinematografic a implicat o puternică transformare interioară. Dacă în alte situații, rolurile pe care le-a interpretat implicau mai mult dialog, de data aceasta situația a fost total diferită pentru că era vorba despre un monah care petrecea mult timp în liniște și rugăciune.

„Au fost câteva rugăciuni, dar nu a fost prea mult dialog. A fost ca și când ai filma un film mut, un film dramatic”.

Jonathan Jackson a declarat că cel mai mult l-a impresionat la Cuviosul Iosif Isihastul dragostea pentru Dumnezeu și Maica Domnului.

„Avea o iubire pentru Hristos foarte puternică, consumatoare. Tot ce făcea (postul, privegherile) se datora iubirii pentru Dumnezeu, pentru că se oferea în totalitate Lui și se ruga pentru lume. Este aproape imposibil să înțelegi rațional această viață”, a spus actorul american.

Cuviosul Iosif Isihastul a fost canonizat în octombrie trecut de Patriarhia Ecumenică.

ELDER JOSEPH THE HESYCHAST from ORTHODOXIANEWSAGENCY on Vimeo.