Televiziunea publică a statului american Alabama (APT) a refuzat difuzarea unui episod al unui serial de desene animate din cauză că prezenta mariajul unor personaje de același sex, informează BBC.

Primul episod din cel de-al 22-lea serial al programului pentru copii „Arthur” prezintă căsătoria personajului Mr. Ratburn cu partenerul său, furnicarul Patrick.

Televiziunea Publică din Alabama a rulat în schimb un episod mai vechi, anunțând că nu intenționează să difuzeze controversatul prim episod din noul serial. 

Directorul de programare al APT, Mike McKenzie, a spus că difuzarea desenului animat cu scena căsătoriei homosexuale ar zdruncina încrederea părinților în rețeaua publică de televiziune.

Acesta a afirmat într-un comunicat că „părinții au încredere în prezent că micuții lor pot să se uite la postul public fără supravegherea adulților” și că cei „mai tineri decât publicul țintă” al programului l-ar putea viziona fără acordul părinților. 

Stațiile locale de televiziune din Alabama fuseseră avertizate despre acest episod în luna aprilie, moment în care directorul de programe al A.P.T. a decis să nu difuzeze desenul animat.

„Arthur” este un serial de producție canadiano-americană, lansat în 1996, al cărui personaj principal este un porc furnicar cu înfățișare umană, în vârstă de 8 ani, pe numee Arthur Read. Acesta trăiește împreună cu prietenii lui din lumea animală în orașul imaginar Elwood (wood=codru n.r.).

Televiziunea Publică din Alabama refuzase anterior să difuzeze un episod din 2005 al aceluiași serial, în care iepurașul Buster mergea în vizită la o fată care avea două mame.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.