Televiziunea publică a statului american Alabama (APT) a refuzat difuzarea unui episod al unui serial de desene animate din cauză că prezenta mariajul unor personaje de același sex, informează BBC.

Primul episod din cel de-al 22-lea serial al programului pentru copii „Arthur” prezintă căsătoria personajului Mr. Ratburn cu partenerul său, furnicarul Patrick.

Televiziunea Publică din Alabama a rulat în schimb un episod mai vechi, anunțând că nu intenționează să difuzeze controversatul prim episod din noul serial. 

Directorul de programare al APT, Mike McKenzie, a spus că difuzarea desenului animat cu scena căsătoriei homosexuale ar zdruncina încrederea părinților în rețeaua publică de televiziune.

Acesta a afirmat într-un comunicat că „părinții au încredere în prezent că micuții lor pot să se uite la postul public fără supravegherea adulților” și că cei „mai tineri decât publicul țintă” al programului l-ar putea viziona fără acordul părinților. 

Stațiile locale de televiziune din Alabama fuseseră avertizate despre acest episod în luna aprilie, moment în care directorul de programe al A.P.T. a decis să nu difuzeze desenul animat.

„Arthur” este un serial de producție canadiano-americană, lansat în 1996, al cărui personaj principal este un porc furnicar cu înfățișare umană, în vârstă de 8 ani, pe numee Arthur Read. Acesta trăiește împreună cu prietenii lui din lumea animală în orașul imaginar Elwood (wood=codru n.r.).

Televiziunea Publică din Alabama refuzase anterior să difuzeze un episod din 2005 al aceluiași serial, în care iepurașul Buster mergea în vizită la o fată care avea două mame.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews