ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Motto: "Trebuie să ne vedem țara între alte țări… și să ne acceptam misiunea cu inima pătimaș sfâșiată de grija ei… Să ne întoarcem la temele primordiale ale vieții noastre de oameni din neamul românesc, disciplinați, severi și răbdători… Fiecare din noi își are partea lui de răspundere" - Anton Golopenția.

Sâmbătă, 19 septembrie, la Parohia Sf. Parascheva și Sf. Genoveva din Paris, a avut loc premiera filmului "Amintiri despre Anton Golopenția", mare sociolog și geopolitician român.

Anton Golopenția, cunoscut ca fondatorul școlii românești de geopolitică și geoistorie, licențiat în Drept (1930) și în Filosofie (1933) la Facultatea de Drept și Filosofie din București, doctor al Universității din Leipzig (1936), este unul dintre colaboratorii direcți ai profesorului Dimitrie Gusti, elaborând studii de sociologie și filosofie. Îndeplinește funcții în cadrul Institutului Social (condus de către profesorul Dimitrie Gusti), în cadrul Institutului Central de Statistică, Oficiului de Studii și Fundația Pentru Cultura Poporului. În 1946, este prezent la Conferința de pace de la Paris, făcând parte din delegația română. Este arestat din motive politice pe 16 ianuarie 1950 (dosarul Lucrețiu Pătrășcanu). Moare la 9 septembrie 1951 în închisoarea Văcărești.

ÎPS Iosif, Mitropolitul Român al Europei Occidentale, a fost gazda evenimentului care i-a avut ca invitați pe doamna Sanda Golopentia, profesor emerit al Departament of French Studies de la Brown University, Providence – fiica martirului Anton Golopentia, pe domnul Zoltán Rostás, profesor universitar al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării – Universitatea București și pe domnul Ionuț Butoi, asistent universitar al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării – Universitatea București.