ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Societatea Studenților Teologi din Iași (SSTI) și Liga Studenților (LS IAȘI) invită publicul la proiecția filmului documentar „7 Cuvinte - povestea unui biruitor”, cu ocazia împlinirii a 13 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, informează Doxologia.

Evenimentul va avea loc joi, 21 noiembrie, de la ora 18.00, în Sala „Iustin Moisescu” a Ansamblului Mitropolitan Iași. Intrarea la film este liberă.

„Prin proiecția filmului documentar «7 Cuvinte. Povestea unui biruitor» ne dorim să prezentăm studenților teologi în special, dar și tuturor studenților în general, viața și faptele părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa. Părintele a fost student în tinerețe al facultății de medicină și mai apoi absolvent al facultății de teologie, și este unul dintre mărturisitorii temnițelor comuniste. Credem că reprezintă un model autentic de trăire și de jertfire atât pentru tineri, cât și pentru preoții de mir de astăzi (…)”, a declarat Claudiu - George Dulgheru, președintele SSTI. .

Potrivit sursei ciatate„7 Cuvinte” este povestea unui om care a petrecut 21 de ani după gratii. Gheorghe Calciu, student la Medicină, intră în închisoare în 1948, pentru „vina” de a-și fi iubit țara și credința. Timp de 16 ani trece prin experiențe – limită: reeducarea de la Pitești, cavoul morții din Jilava, „ispitirile” de la Aiud. După eliberarea, într-o țară îngrozită de teroarea Securității, rostește în București 7 Cuvinte către tineri, un îndemn la un „zbor înalt”, eliberator din sclavia materiei.

Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa a trecut la Domnul în ziua de 21 noiembrie 2006.


 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews