Filmul “Patimile lui Hristos” – trăirea, alături de Iisus, a suferințelor Sale. Mel Gibson lucrează la partea a doua a filmului - ÎNVIEREA

Dacă doriți să formați o tradiție de Paști în familie, cea mai bună decizie ar fi să urmăriți, în fiecare an, filmul „Patimile/Pătimirile lui Hristos” din 2004. Filmul a fost regizat de către Mel Gibson și a avut un impact puternic asupra publicului din cauza subiectului său religios.
Subiectul filmului „Patimile lui Hristos” este inspirat din relatări biblice și descrie ultimele 12 ore de viață ale lui Iisus Cristos, inclusiv trădarea, arestarea, judecata și executarea sa prin crucificare. Filmul are o durată de 126 de minute și este prezentat în limbajul latin și aramaic, limbile vorbite în zilele în care Domnul Iisus a trait pe Pământ (cu subtitrări în engleză). Acest lucru face ca filmul să fie foarte autentic și să transmită o anumită atmosferă istorică și culturală. Prin intermediul acestui film, regizorul Mel Gibson a dorit să reînvie și să reprezinte scenariul biblic al Patimilor lui Hristos într-un mod autentic și profund, oferind o imagine realistă asupra durităților prin care Iisus a trecut în ultimele Sale ore de viață.
Filmul a fost un succes comercial și a primit, de asemenea, recenzii pozitive din partea criticilor. În ciuda acestui fapt, filmul a stârnit controverse și a fost criticat pentru portretizarea sa grafică și violentă a Patimilor lui Hristos. În timp ce oamenii erau șocați de imaginile însângerate, regizorul Mel Gibson și-a apărat creația aducând ca argumente scrierile istorice ale vremii în care se spune că Iisus a fost torturat atât de rău încât nu mai putea fi recunoscut. Gibson consideră, în acest context, că suferința psihică și fizică ce răzbat din filmul său nici măcar nu se apropie de grozăvia care s-a întâmplat în realitate…
Din punct de vedere cinematografic, filmul „Patimile lui Hristos” a fost realizat cu o abordare minimalistică și realistă prin utilizarea unor cadre statice și monocolore, care i-au conferit o atmosferă solemnă și intensă. Interpretarea lui Jim Caviezel în rolul lui Iisus a fost, de asemenea, impresionantă, iar muzica de fundal a adăugat o notă emoțională puternică la atmosfera filmului. Utilizarea coloanei sonore contribuie în mod semnificativ la atmosfera și intensitatea filmului. Coloana sonoră a fost compusă de John Debney și conține elemente de muzică sacră și muzică clasică, care amplifică emoțiile și semnificația scenei respective.
Deși controversat, filmul a generat o dezbatere intensă cu privire la natura credinței religioase și la puterea sa asupra individului. Pentru unii spectatori, filmul a fost o experiență profundă și emoțională, care i-a determinat să-și reexamineze propriile convingeri și să se apropie mai mult de religia lor. Pentru alții, filmul a fost o reprezentare prea grafică și violentă a religiei, care i-a îndepărtat de convingerile lor.
Jim Caviezel a avut o serie de experiențe miraculoase în timpul filmărilor pentru "Patimile lui Hristos" pe care le-a împărtășit în interviuri și discursuri publice. Una dintre experiențele sale cele mai memorabile a avut loc în timpul filmărilor scenei de răstignire, când a fost lovit de un fulger pe platourile de filmare. Caviezel a afirmat că, atunci când a fost lovit direct de fulger, a simțit cum energia electrică a trecut prin corpul său și l-a transformat într-un mod inexplicabil. După această experiență, a avut o senzație puternică de căldură și pace interioară, iar de atunci a simțit o legătură mai profundă cu Dumnezeu.
Interpretarea lui Jim Caviezel în rolul lui Iisus Cristos a fost extrem de realistă și emoționantă, iar el a reușit să transmită cu adevărat suferința și durerea lui Iisus în timpul procesului și execuției sale. Caviezel a intrat atât de mult în personajul său încât a fost supus unor condiții de filmare foarte grele și a suferit unele răni și traume reale în timpul filmărilor.
Caviezel a mai spus că a avut și alte experiențe miraculoase în timpul filmărilor, cum ar fi că în timpul scenei în care Iisus este biciuit, a fost lovit cu adevărat de bici, care a lăsat o rană adâncă pe corpul său, de 25 cm. El a mai spus că, în timpul filmărilor scenei de înviere, a simțit o prezență divină puternică care l-a umplut cu pace și fericire.
Jim Caviezel a afirmat că aceste experiențe miraculoase l-au determinat să-și aprofundeze propria credință și să-și asume rolul lui Iisus Cristos în mod mai profund și mai personal. El a spus că a fost o onoare și o binecuvântare să poată interpreta acest personaj istoric, și că a fost impresionat de devotamentul regizorului Mel Gibson în crearea unei reprezentări autentice și sensibile a Patimilor lui Hristos.
În general, experiențele miraculoase ale lui Jim Caviezel în timpul filmărilor pentru „Patimile lui Hristos” au fost subiectul unor dezbateri intense în lumea religioasă și cinematografică. Unii le-au considerat drept dovezi ale intervenției divine în lumea noastră, în timp ce alții le-au atribuit unor coincidențe fericite. Indiferent de interpretarea lor, aceste experiențe au avut un impact profund asupra lui Caviezel și au contribuit la crearea unui film puternic și emoțional despre Patimile lui Hristos.
În ceea ce privește categoria de vârstă recomandată pentru vizionarea filmului „Patimile lui Hristos”, acesta este un film extrem de violent și grafic, cu scene de tortură și suferință extremă, care pot fi traumatizante pentru spectatori mai tineri. Din acest motiv, filmul nu este recomandat pentru copiii sub 15 ani și ar trebui să fie vizionat numai de către publicul adult care poate gestiona astfel de imagini și teme intense, pentru a putea beneficia într-adevăr de mesajul și semnificația sa profundă.
De asemenea, ar trebui să fie luată în considerare și sensibilitatea religioasă a spectatorilor, deoarece filmul este o reprezentare foarte explicită și viscerală a suferințelor lui Iisus Cristos pe drumul crucii și pe cruce. Spectatorii care sunt sensibili la imagini religioase violente sau care sunt foarte credincioși ar trebui să fie pregătiți psihologic înainte de a urmări acest film, pentru a nu fi afectați prea mult de conținutul său intens.
În concluzie, „Patimile lui Hristos” este un film remarcabil, cu o abordare artistică și cinematografică impresionantă și cu un mesaj profund și emoționant. Este un film care îi va marca profund pe spectatori prin puterea sa de a transmite suferința și sacrificiul lui Iisus Hristos într-un mod autentic și dureros. Este un film pentru publicul adult, cu o sensibilitate și o pregătire psihologică adecvată, care poate beneficia cu adevărat de mesajul său profund.
Îl puteți vedea aici: VIDEO: Patimile lui Hristos, filmul INTEGRAL subtitrat în română. Regia: Mel Gibson. În prezent acesta lucrează la partea a doua a filmului - ÎNVIEREA
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

VIDEO: Patimile lui Hristos, filmul INTEGRAL subtitrat în română. Regia: Mel Gibson

A murit Adnana – Echipajul Speranței s-a reîntregit!

AUR solicită demisia conducerii Teatrului Național și retragerea urgentă a piesei blasfemiatoare ”Proorocul Ilie”: E inadmisibil ca o instituție culturală, cu atât mai mult una cu prestigiul TNB, să permită profanări grosolane ale simbolurilor religioase

Directorul TNB, George Călin, fostul Miss Piggy, explică lumii că ”opera” regizorului Botond Nagy ”Proorocul Ilie” nu e blasfemie ci că românii și Patriarhia nu înțeleg actul artistic rafinat, o pastișă a spectacolului satanist al Olimpiadei de la Paris

Am repornit motoarele! ACTUALIZARE și MULȚUMIRI! Problemele ActiveNews: 20.000 de articole dispărute. Ținta Covid

A murit Mircea Diaconu. Cancer. Se vaccinase Covid în urmă cu trei ani
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Alex Jones și Tucker Carlson despre Lupta pentru Adevăr: Globalism, Trump, Israel, Planuri Secrete pentru Al Treilea Război Mondial, WEF, CIA, 9/11 - O EMISIUNE-BOMBĂ tradusă în română - VIDEO
Secțiuni: Cultură Opinii Prima pagină Știri Teatru / Film
Persoane: Iisus Hristos Mântuitorul nostru Mel Gibson
Locații: Țara Sfântă
Subiecte: Cronică de Film educație cinematografică Învierea Domnului Patimile lui Hristos online subtitrat Săptămâna Pătimirilor
Organizații: ActiveNews
Tip conținut: Opinii
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)