ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Cultural Român Budapesta susține prezența filmului românesc Pororoca în cadrul celei de-a 25-a ediții a Festivalului Internațional de Film „Titanic”, ce va avea loc la Budapesta, în perioada 4 – 13 aprilie 2018, se arată într-un comunicat de presă.
 
Pe parcursul acestui important eveniment cinematografic, 47 de producții cinematografice din întreaga lume vor rula în șapte cinematografe din capitala Ungariei, 9 dintre acestea fiind incluse în competiție. Filmele prezentate în următoarele secțiuni: In Competition, Festival Favourites, Persian Pearls, Asian Winds, The Dark Side, American Independents și Titanic Dox vor putea fi urmărite în limba de origine, cu subtitrare în limba maghiară. Excepție fac documentarele muzicale și câteva materiale retrospective.

Cel mai recent film al regizorului Constantin Popescu (Principii de viață, Portretul luptătorului la tinerețe, Amintiri din Epoca de Aur), totodată autor al scenariului, Pororoca prezintă, pe parcursul a 152 de minute, deriva emoțională a unor personaje măcinate de puterea tăcută a vinovăției. În rolurile principale: Iulia Lumânare și Bogdan Dumitrache („Cel mai bun actor”, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian, 2018).

Filmul românesc Pororoca va fi proiectat duminică, 8 aprilie 2018, de la ora 20.15, la Art+Cinema (1074 Budapesta, Piața Erzsébet, nr.39) și joi, 12 aprilie 2018, cu începere de la ora 18.00, la Cinematograful Toldi (1054 Budapesta, Str. Bajcsi-Zsilinszky, 36-38).