Institutul Cultural Român Budapesta susține prezența filmului românesc Pororoca în cadrul celei de-a 25-a ediții a Festivalului Internațional de Film „Titanic”, ce va avea loc la Budapesta, în perioada 4 – 13 aprilie 2018, se arată într-un comunicat de presă.
 
Pe parcursul acestui important eveniment cinematografic, 47 de producții cinematografice din întreaga lume vor rula în șapte cinematografe din capitala Ungariei, 9 dintre acestea fiind incluse în competiție. Filmele prezentate în următoarele secțiuni: In Competition, Festival Favourites, Persian Pearls, Asian Winds, The Dark Side, American Independents și Titanic Dox vor putea fi urmărite în limba de origine, cu subtitrare în limba maghiară. Excepție fac documentarele muzicale și câteva materiale retrospective.

Cel mai recent film al regizorului Constantin Popescu (Principii de viață, Portretul luptătorului la tinerețe, Amintiri din Epoca de Aur), totodată autor al scenariului, Pororoca prezintă, pe parcursul a 152 de minute, deriva emoțională a unor personaje măcinate de puterea tăcută a vinovăției. În rolurile principale: Iulia Lumânare și Bogdan Dumitrache („Cel mai bun actor”, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian, 2018).

Filmul românesc Pororoca va fi proiectat duminică, 8 aprilie 2018, de la ora 20.15, la Art+Cinema (1074 Budapesta, Piața Erzsébet, nr.39) și joi, 12 aprilie 2018, cu începere de la ora 18.00, la Cinematograful Toldi (1054 Budapesta, Str. Bajcsi-Zsilinszky, 36-38).

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews