Florin Piersic i-a adus un elogiu plin de recunoștință lui Radu Beligan, care a decedat, miercuri, la Spitalul Elias din București, la vârsta de 97 de ani, declarând că îi "lăcrimează sufletul și mintea", resimțind decesul actorului ca pe moartea unui părinte.

Florin Piersic a vorbit despre relația sa apropiată cu Radu Beligan, exprimându-și recunoștința și prețuirea pentru actorul român care l-a propus să joace în distribuția filmului "Ciulinii Bărăganului", regizat de Louis Daquin și Gheorghe Vitanidis, precum și pentru faptul că l-a încurajat să nu părăsească scena de teatru.

"Maestre Beligan, meștere, cum le place colegilor mei să vă spună, scumpul meu tată al doilea. Eu, cum îmi ziceați Florinel, Florinel al dumneavoastră, vreau să vă spun că vă sunt recunoscător pentru că ați crezut în mine. Când eram un puști, abia ieșisem de pe poarta Institutului, m-ați propus în distribuția "Ciulinilor Bărăganului" și datorită dumneavoastră am avut șansa de a-i vedea la Cannes pe cei mai mari artiști ai lumii. Vă sunt recunoscător pentru că mi-ați urmărit îndeaproape drumul meu artistic și m-ați încurajat. Vă sunt recunoscător că ați dorit cu tărie să mă întorc în teatru și ați provocat-o oferindu-mi rolul minunat din piesa "Străini în noapte.”, a spus Florin Piersic pentru Mediafax.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews