ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Piersic i-a adus un elogiu plin de recunoștință lui Radu Beligan, care a decedat, miercuri, la Spitalul Elias din București, la vârsta de 97 de ani, declarând că îi "lăcrimează sufletul și mintea", resimțind decesul actorului ca pe moartea unui părinte.

Florin Piersic a vorbit despre relația sa apropiată cu Radu Beligan, exprimându-și recunoștința și prețuirea pentru actorul român care l-a propus să joace în distribuția filmului "Ciulinii Bărăganului", regizat de Louis Daquin și Gheorghe Vitanidis, precum și pentru faptul că l-a încurajat să nu părăsească scena de teatru.

"Maestre Beligan, meștere, cum le place colegilor mei să vă spună, scumpul meu tată al doilea. Eu, cum îmi ziceați Florinel, Florinel al dumneavoastră, vreau să vă spun că vă sunt recunoscător pentru că ați crezut în mine. Când eram un puști, abia ieșisem de pe poarta Institutului, m-ați propus în distribuția "Ciulinilor Bărăganului" și datorită dumneavoastră am avut șansa de a-i vedea la Cannes pe cei mai mari artiști ai lumii. Vă sunt recunoscător pentru că mi-ați urmărit îndeaproape drumul meu artistic și m-ați încurajat. Vă sunt recunoscător că ați dorit cu tărie să mă întorc în teatru și ați provocat-o oferindu-mi rolul minunat din piesa "Străini în noapte.”, a spus Florin Piersic pentru Mediafax.