ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul Florin Zamfirescu a fost agresat verbal de către oamenii strânși să manifesteze în favoarea lectorului Andrei Rus. informează DC News.

Scandalul a început după ce Comisia de Etică a UNATC s-a pronunțat pentru desfacerea contractului de muncă al lui Andrei Rus, pentru că ar fi lezat imaginea instituției.

Florin Zamfirescu a descris comportamentul protestatarilor drept "purtare ca în junglă". Acesta i-a atras atenția lui Andrei Rus că "s-a comportat cu lașitate". Florin Zamfirescu s-a implicat în protestele pentru salvarea Roșiei Montane și a orei de religie din școli.
 
Florin Zamfirescu a fost acuzat de homofobie pentru că a cerut neimplicarea instituției în acțiuni ale lobby-ului LGBT.

Iată mesajul lui Florin Zamfirescu:

Andrei,
Am fost azi la școală. Am găsit miting in curte. Am intrat, te-am căutat, am discutat cu cine s-a nimerit. Au urlat, au vociferat, s-au purtat ca în junglă... De dragul tău. Ți-au făcut un mare deserviciu. Nu te vei putea desolidariza de ce ai provocat. Încercam sa dirijez discuțiile înspre revenirea la verdictul comisiei de etică.
Nu mai vreau asta. Desigur nu eu hotărăsc, dar când au venit si jandarmii, m-am lămurit cine ești si ce ești în stare să provoci, fără responsabilitate. Cu lașitate chiar. Și cu ură. Îi provoci pe alții și te ascunzi. Îmi e mila de părinții tăi! Și eu sunt părinte, chiar bunic și știu ce vorbesc. Să-ți fie de bine! Eu ramân în scenă, iar tu vei face cronici. Dar nu te mai cred...", a transmis îndrăgitul actor.
 
În curând vor fi alegeri pentru conducerea UNATC iar unele voci acuză presiunea noi generații ce ar dori să înlăture actuala conducere a ”monștrilor sacri”, "prea tradiționalistă" pentru vremurile de astăzi.
 
În protestul de vineri 29 mai în jur de 50 de persoane au cerut demisia actualei conduceri a UNATC, la protest participând studenți și foști studenți UNATC dar și activiști de stânga din gruparea „Miliția Spirituală” și mai mulți activiști cunoscuți pentru implicarea în evenimente de tip „occupy” și presiune civică.