Duminică seara, Academia Americană și-a desemnat laureații celei de-a 90-a ediții a Premiilor Oscar ,la Dolby Theatre din Los Angeles.

Marele câștigător a fost „The Shape of Water” („Forma Apei”), regizat de mexicanul Guillermo del Toro.
 
Pelicula a câștigat patru premii Oscar.  Pe lângă marele premiu, pentru cel mai bun film, „The Shape of Water” a mai luat Oscarul pentru coloana sonoră, scenografie și cel mai bun regizor. 

Acțiunea filmului se petrece la o bază secretă din SUA anilor '60 unde o femeie de serviciu singură ajunge să aibă o relație unică cu o creatură hominidă amfibie ținută în captivitate. Rolurile principale din acest film sunt interpretate de Sally Hawkins, Octavia Spencer și Michael Shannon.
 
Filmul lui Luca Guadagnino  „Call Me by Your Name” (Strigă-mă pe numele tău), despre  idila dintre un bărbat matur și un băiat de 17 ani, a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat. Pelicula a fost intens criticată de unii specialiști, dar și pe rețelele de socializare, provocând anul trecut chiar inițierea unei petiții, pe site-ul citizengo.org, în care se cere oprirea difuzării peliculei pe motiv promovează pedofilia.

Iată lista completă a câștigătorilor celei de a 90-a ediții a premiilor Academiei americane de film:

Cel mai bun film: „The Shape of Water” - „Forma Apei”

Cel mai bun actor: Gary Oldman („Darkest Hour”- „Ziua Decisivă")

Cea mai bună actriță: Frances McDormand („Three Billboards outside Ebbing, Missouri” - „Trei panouri lângă Ebbing Missouri")

Cel mai bun regizor: Guillermo del Toro („The Shape of Water”- „Forma Apei”)

Cea mai bună actriță în rol secundar: Allison Janney („I, Tonya”)

Cel mai bun actor în rol secundar: Sam Rockwell („Three Billboards outside Ebbing, Missouri”- „Trei panouri lângă Ebbing Missouri")

Cel mai bun film într-o limbă străină: „A Fantastic Woman” - „O femeie fantastică" (Chile)

Cea mai bună imagine: Roger A. Deakins („Blade Runner 2049”)

Cel mai bun scenariu adaptat: James Ivory („Call Me by Your Name” - „Strigă-mă pe numele tău”)

Cel mai bun scenariu original: Jordan Peele („Get Out”)

Cel mai bun film de animație: „Coco”

Cel mai bun film documentar: „Icarus”

Cel mai bun scurtmetraj: „The Silent Child”

Cel mai bun scurtmetraj de animație: „Dear Basketball”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Heaven Is a Traffic Jam on the 405”

Cea mai bună coloană sonoră: „The Shape of Water” - - „Forma Apei”

Cel mai bun cântec original: „Remember Me” (Coco)

Cel mai bun montaj de sunet: „Dunkirk”

Cel mai bun mixaj de sunet: „Dunkirk”

Cele mai bune efecte vizuale: „Blade Runner 2049"

Cel mai bun montaj de film: „Dunkirk”

Cele mai bune costume: „Phantom Thread"

Cele mai bune machiaj și coafură: „Darkest Hour" - „Ziua Decisivă"

Cea mai bună scenografie: „The Shape of Water" - - „Forma Apei”

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews