ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nastassja Kinski va veni la Cluj-Napoca, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) 2015. Actriţa vine pentru prima dată în România şi va primi la această a 14-a ediție a festivalului Premiul Special pentru Contribuția adusă cinematografiei mondiale.

Actrița a jucat în peste 60 de filme și a colaborat cu regizori de renume, precum Wim Wenders, Roman Polanski, Francis Ford Coppola sau David Lynch. Ea se va întâlni cu publicul din Cluj la proiecția specială a filmului Paris, Texas (Palme d'Or, 1984), pe 3 iunie, de la 20.30, la Casa de Cultură a Studenților, și va susține un masterclass în cadrul Transilvania Talent Lab, pe 5 iunie, de la ora 12.00.

Nastassja Kinski a făcut parte din juriul Festivalului de la Cannes în 1988, iar din cel al competiției de la San Sebastian, în 2014. Este implicată în campanii umanitare ca 'Sports for Peace' și 'Cinema for Peace' și sprijină permanent acțiunile Comitetului Internațional al Crucii Roșii. Anul acesta, în februarie, a fost prezentă pe covorul roșu al Berlinalei la gala de caritate Cinema for Peace.

TIFF, care anul acesta va avea loc între 29 mai și 7 iunie, este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei și Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Român, Consiliului Județean Cluj.