Romanul lui Ioan Slavici, „Moara cu noroc”, revine pe ecrane sub formă de thriller, la 60 de ani de la prima ecranizare. De această dată, sub numele "Orizont" și sub semnătura lui Marian Crișan. Filmul a fost prezentat la un festival din Estonia, iar luna viitoare va ajunge în cinematografele din țară.
 
Nici Ioan Slavici nu scapă așadar de o reinterpretare și o adaptare la vremurile moderne.

„Orizont” spune povestea unei familii care administrează o cabană din Munții Apuseni, în încercarea de a-și găsi norocul, la fel ca în nuvela lui Slavici.

"Îmi doream și eu să am o variantă a respectivei povești. Cred că e una dintre cele mai frumoase nuvele scrise din România și a fost o muncă de vreo doi, trei ani să scriu și să adaptez povestea la o Românie modernă", spune Marian Crișan, regizor, câștigător al unui Palme D'Or, potrivit digi24.ro.

"A fost remarcată deoarece filmul românesc în ultimii ani nu prea folosește muzica. E de obicei doar dialogul. Și faptul că filmul e, filmul e un thriller, asta a fost din nou remarcat. Eu am respectat oarecum intriga și povestea din nuvelă, dar mi-am dorit să fie un thriller."

„Orizont” este cel de-al treilea lungmetraj al regizorului Marian Crișan. În 2010 bihoreanul a câștigat cu „Morgen”, primul său film, peste 15 distincții și premii la festivaluri internaționale. Pelicula a fost propunerea României la Oscar.
2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.