Meteorologii pregătesc un Cod roșu de caniculă pentru România, atenționare meteo valabilă pentru week-end, în special pentru  județele din Oltenia și Muntenia.


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) ar putea emite, vineri dimineață, cod roșu de caniculă pentru județele din Oltenia și Muntenia, unde temperaturile vor ajunge până la 43 de grade Celsius, a anunțat Elena Mateescu, director general ANM, în cadrul Comandamentului pentru combaterea efectelor caniculei de la Ministerul Afacerilor Interne, potrivit news.ro.

De joi până sâmbătă rămâne valabil codul portocaliu de caniculă în partea sudică a țării, însă sâmbătă și duminică vremea se va răci în cea mai mare parte a țării, vor fi ploi torențiale și vijelii însoțite de căderi de grindină.

„Prin atingerea acestor valori, este posibil să înregistrăm cele mai călduroase zile din istoria măsurătorilor meteorologice, pentru că în mod obișnuit în data de 1 iulie, la nivelul României, maximele sunt situate la 35-37 de grade”, a subliniat Elena Mateescu. 

Potrivit reprezentantului ANM, începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă și până duminică, în toată țara, cu excepția zonei de sud, temperaturile nu vor mai depăși 22-27 de grade, vor fi ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews