ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Meteorologii pregătesc un Cod roșu de caniculă pentru România, atenționare meteo valabilă pentru week-end, în special pentru  județele din Oltenia și Muntenia.


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) ar putea emite, vineri dimineață, cod roșu de caniculă pentru județele din Oltenia și Muntenia, unde temperaturile vor ajunge până la 43 de grade Celsius, a anunțat Elena Mateescu, director general ANM, în cadrul Comandamentului pentru combaterea efectelor caniculei de la Ministerul Afacerilor Interne, potrivit news.ro.

De joi până sâmbătă rămâne valabil codul portocaliu de caniculă în partea sudică a țării, însă sâmbătă și duminică vremea se va răci în cea mai mare parte a țării, vor fi ploi torențiale și vijelii însoțite de căderi de grindină.

„Prin atingerea acestor valori, este posibil să înregistrăm cele mai călduroase zile din istoria măsurătorilor meteorologice, pentru că în mod obișnuit în data de 1 iulie, la nivelul României, maximele sunt situate la 35-37 de grade”, a subliniat Elena Mateescu. 

Potrivit reprezentantului ANM, începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă și până duminică, în toată țara, cu excepția zonei de sud, temperaturile nu vor mai depăși 22-27 de grade, vor fi ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină.